Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Раціональне харчування базується

на таких принципах:

1. Принцип кількісної повноцінності – відповідність енергетичної цінності раціону дорослої людини енерговитратам організму.

2. Принцип якісної повноцінності – збагачення харчового раціону усіма нутрієнтами, які необхідні для пластичних цілей та регуляції фізіологічних функцій.

3. Принцип збалансованості – збалансованість харчового раціону за вмістом нутрієнтів.

4. Принцип оптимальності - дотримання режиму харчування.

5. Принцип адекватності – відповідність хімічного складу їжі, її засвоєння та перетравлювання метаболічним процесам людини.

6. Принцип задоволення.

7. Принцип безпечності.

 

Практичні


Читайте також:

  1. II. Харчування
  2. Алгоритм розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва нового та реконструкції діючих підприємств харчування.
  3. Баланс основних продуктів харчування в Україні, тис. т
  4. Безпека харчування
  5. Блок групи приміщень громадського харчування
  6. Блок групи приміщень громадського харчування
  7. Будинки і споруди. Підприємства харчування
  8. Будівлі підприємств громадського харчування
  9. Види додаткових послуг громадського харчування.
  10. Види підприємств харчування|харчування| і принципи організації їх діяльності.
  11. Виконавча владабазується на певних принципах: пріоритет прав людини, демократизм, законність, рівноправність громадян у державному управлінні, гласність.
  12. Вимоги ДР-97 допустимих рівнів вмісту радіонуклідів в продуктах харчування та питній воді (Бк/кг, Бк/л)




Переглядів: 514

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Коми при захворюваннях внутрішніх органів | Рекомендації по раціональному харчуванні

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.