МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Види підприємств харчування|харчування| і принципи організації їх діяльності.Відповідно до діючих законодавчих актів в Україні можуть створюватися і діяти підприємства харчування наступних видів: - ІНДИВІДУАЛЬНЕ підприємство, засновано на особистій власності фізичної особи та винятково її праці (маленькі підприємства, де власник одночасно виступає в ролі директора, кухаря, офіціанта, кухонного робітника й ін.); - СІМЕЙНЕ підприємство, засновано на власності та праці громадян України , які є членами однієї сім'ї та проживають разом; - ПРИВАТНЕ підприємство, засновано на власності окремого громадянина України з правом найму робочої сили; - КОЛЕКТИВНЕ підприємство, засновано на власності трудового колективу підприємства, кооперативу, іншого статутного товариства; -ДЕРЖАВНО-КОМУНАЛЬНЕ підприємство, засновано на власності адміністративно-територіальних одиниць; - ДЕРЖАВНЕ підприємство, засновано на загальнодержавній (республіканській) власності; - СПІЛЬНЕ підприємство, засновано шляхом об'єднання майна різних власників (змішана форма власності). В числі засновників СП можуть бути юридичні особи та громадяни України, інших держав. Відповідно до об'ємів діяльності та чисельності працівників підприємства харчування можуть бути віднесені до розряду МАЛИХ- якщо число працівників не перевищує 25 осіб. 4. Виробничо-торговельна структура підприємств харчування|харчування|
Торгово-виробнича та просторова структура підприємства залежить від характеру торгівельно-виробничої діяльності. На кожному підприємстві залежно від продукції, що випускається організовуються виробничі виробничі підрозділи, які формують інфраструктуру підприємства. Розрізняють підприємства з цеховою і без цеховою структурою. Цехова структура організовується на підприємствах, які працюють на сировині, тобто обробляють м'ясо, овочі, рибу з великим обсягом виробництва. Цехи поділяють на : Заготівельні цехи, це цехи, в яких переробляється сировина: н\ф і постачаються в інші цехи М’ясний Рибний Овочевий, м'ясо-рибний Птахогольєвий Цеха по доведенню до готовності це цехи, в яких н\ф піддають тепловій обробці і виготовляють готову продукцію, яка поступає до споживачів: гарячий холодний. Спеціалізовані (універсальні) цехи: Борошняний, Кондитерський, Кулінарний. Безцехова структура притаманна підприємствам, з невеликим обсягом виробництва, які мають обмежений асортимент продукції. Сучасне підприємство це гармонійне поєднання трьох зон. Виробництво (цехи); Складські приміщення; Торгівельна група Ще є адміністративно-побутові приміщення – це приміщення призначені для створення нормальних умов для працівників. Діяльність підприємств ресторанного господарства складається з: - прийому сировини, її зберігання; - механічної обробки й виготовлення напівфабрикатів; - теплової обробки продуктів; - оформлення страв; - подавання їх споживачам. Для виконання усіх цих операцій на підприємстві повинно бути кілька груп приміщень, а саме: складські, виробничі, торговельні, побутово-адміністративні, технічні. Склад підрозділів, їхній взаємозв'язок у процесі випуску продукції та обслуговування споживачів, кількість, співвідношення за чисельністю працівників, займані площі та територіальне їхнє розташування утворюють структуру підприємства ресторанного господарства. Читайте також:
|
||||||||
|