МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Види підприємств харчування|харчування| і принципи організації їх діяльності.Відповідно до діючих законодавчих актів в Україні можуть створюватися і діяти підприємства харчування наступних видів: - ІНДИВІДУАЛЬНЕ підприємство, засновано на особистій власності фізичної особи та винятково її праці (маленькі підприємства, де власник одночасно виступає в ролі директора, кухаря, офіціанта, кухонного робітника й ін.); - СІМЕЙНЕ підприємство, засновано на власності та праці громадян України , які є членами однієї сім'ї та проживають разом; - ПРИВАТНЕ підприємство, засновано на власності окремого громадянина України з правом найму робочої сили; - КОЛЕКТИВНЕ підприємство, засновано на власності трудового колективу підприємства, кооперативу, іншого статутного товариства; -ДЕРЖАВНО-КОМУНАЛЬНЕ підприємство, засновано на власності адміністративно-територіальних одиниць; - ДЕРЖАВНЕ підприємство, засновано на загальнодержавній (республіканській) власності; - СПІЛЬНЕ підприємство, засновано шляхом об'єднання майна різних власників (змішана форма власності). В числі засновників СП можуть бути юридичні особи та громадяни України, інших держав. Відповідно до об'ємів діяльності та чисельності працівників підприємства харчування можуть бути віднесені до розряду МАЛИХ- якщо число працівників не перевищує 25 осіб. 4. Виробничо-торговельна структура підприємств харчування|харчування|
Торгово-виробнича та просторова структура підприємства залежить від характеру торгівельно-виробничої діяльності. На кожному підприємстві залежно від продукції, що випускається організовуються виробничі виробничі підрозділи, які формують інфраструктуру підприємства. Розрізняють підприємства з цеховою і без цеховою структурою. Цехова структура організовується на підприємствах, які працюють на сировині, тобто обробляють м'ясо, овочі, рибу з великим обсягом виробництва. Цехи поділяють на : Заготівельні цехи, це цехи, в яких переробляється сировина: н\ф і постачаються в інші цехи М’ясний Рибний Овочевий, м'ясо-рибний Птахогольєвий Цеха по доведенню до готовності це цехи, в яких н\ф піддають тепловій обробці і виготовляють готову продукцію, яка поступає до споживачів: гарячий холодний. Спеціалізовані (універсальні) цехи: Борошняний, Кондитерський, Кулінарний. Безцехова структура притаманна підприємствам, з невеликим обсягом виробництва, які мають обмежений асортимент продукції. Сучасне підприємство це гармонійне поєднання трьох зон. Виробництво (цехи); Складські приміщення; Торгівельна група Ще є адміністративно-побутові приміщення – це приміщення призначені для створення нормальних умов для працівників. Діяльність підприємств ресторанного господарства складається з: - прийому сировини, її зберігання; - механічної обробки й виготовлення напівфабрикатів; - теплової обробки продуктів; - оформлення страв; - подавання їх споживачам. Для виконання усіх цих операцій на підприємстві повинно бути кілька груп приміщень, а саме: складські, виробничі, торговельні, побутово-адміністративні, технічні. Склад підрозділів, їхній взаємозв'язок у процесі випуску продукції та обслуговування споживачів, кількість, співвідношення за чисельністю працівників, займані площі та територіальне їхнє розташування утворюють структуру підприємства ресторанного господарства. Читайте також:
|
||||||||
|