Продуктивність кожної технологічним лінії Qi кормоцеху визначають за виразом:
Qi= Gразi/Ti, (3,6)
де Ті— тривалість (обробки певного виду корму або приготування кормової суміші, год.
Тривалість обробки кормів, що швидко псуються, не повинна перевищувати 1,5—2 год. В ініших випадках або у разі приготування та роздавання кормів :за зміщеним графіком тривалість роботи технологічних ліній і кормоцеху можна збільшувати, наприклад, до тривалості робочої зміни Трз (мінімальна перерва між сусідніми циклами годівлі тварин за розпорядком дня по фермі) з урахуванням коефіцієнтів технологічного використання машин та обладнання Ктвкормоцеху:
Тд=Ктв Трз(3.7)
де Тд — максимально допустима тривалість роботи кормоцеху при виконанні разового обсягу роботи, год. Коефіцієнт Ктв визначається так:
Ктв =tоп/ tоп основний час роботи лінії за цикл разового обслуговування тварин, год; — тривалість простоїв через несправності, регулювання робочих органів тощо протягом одного циклу приготування кормів, год.
Комплексний показник технологічної надійності кормоцеху повинен бути не менше 85 %, при цьому Ктв ≥0,85.