МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ВИБІР І ВИЗНАЧЕННЯ НЕОБХІДНОЇ КІЛЬКОСТІ МАШИН ТА ОБЛАДНАННЯКормоприготувальний цех включає технологічні лінії, а їх кількість зумовлюється складом кормового раціону, за яким готують суміші: Zл = k + 1, (3.9) де Zл кількість технологічних ліній у кормоцеху; k— кількість компонентів кормових сумішей. Технологічні лінії кормоцеху, як правило, забезпечують обробку стеблових (грубі, силосовані) кормів (див. рис. 3.2 і 3.3), коренебульбоплодів, дозовану подачу комбінованих або концентрованих кормів, приготування поживних розчинів і, нарешті, змішування та видачу готової суміші. При розробці технологічної схеми кормоприготування і комплектуванні кормоцеху машинами та обладнанням слід дотримуватися певних раціональних принципів, а саме: забезпечувати високоякісну обробку кормових компонентів; включати мінімально достатню кількість операцій і технічного обладнання, узгодженого за продуктивністю, й забезпечувати найкоротші шляхи переміщення кормів; відзначатися економічністю щодо ресурсовитрат (енергетичних, матеріальних, трудових); бути пристосованими до автоматизованого керування з метою підвищення якості процесу та надійності роботи, зниження затрат праці. Вибір і визначення кількості машин та обладнання здійснюють поопераційно стосовно кожної технологічної лінії кормоцеху. При цьому: за базову в кожній лінії приймають ту машину, яка виконує основну (технологічну) операцію і зумовлює пропускну здатність відповідної лінії. Таким обладнанням, наприклад, в лінії обробки коренебульбоплодів є мийка-різка, а для всього кормоцеху — змішувач. У разі можливості вибору обладнання однакового за призначенням порівняння та оцінку провадять у такій послідовності і за такими критеріями: якість виконання відповідного технологі'чного процесу (операції); узгодженість за шродуктивністю технологічної лінії; мінімізація витрат (енергетичних, експлуатаційних) на виконання запланованої операції; простота конструкції та обслуговування, надійність і довговічність роботи. Необхідну кількість машин вибраної марки визначають за відношенням:: nм=Q/Qм, (3.10) де Qм — продуктивність вибраної машини, кг/год. При одержанні результату з дробом доцільно повернутися до аналізу рівняння (3.6). Якщо є (можливість, змінюють тривалість роботи технологічної лінії так, щоб зменшити кількість машин у лінії. Результати розрахунків кількості машин та обладнання в технологічних лініях кормоцеху зводять до таблиці 3.3. Якщо в технологічній лінії змішування використовують змішувачі періодичним дії, їх кількість nм визначають за формулою: nм = Gmax/ƒсумVβзiц де Gmax — маса максимальної разової даванки суміші корму, кг; ƒсум— об'ємна маса кормової суміші, кг/м3; V — місткість вибраного змішувача, м3; βз— коефіцієнт заповнення змішувача, βз= 0,7—0,8; іц — кількість циклів змішування в одному агрегаті. Об'ємна маса кодомосуміші — це середньозважений показник, який становить: ƒсум = (3.12) де, pi— об'ємна масса і-го компонента суміші, кг/м3. Читайте також:
|
||||||||
|