Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Процедура проведення оцінки конкурентоспроможності

Об'єкт дослідження Етапи діагностування Фактори впливу Умови забезпечення Методи
Галузь - визначення профілю галузі та її загальна характеристика - оцінка рушійних сил розвитку галузі - діагностування основних сил конкуренції - оцінка конкурентних позицій підприємств-суперників - аналіз найближчих конкурентів - визначення провідних (ключових) чинників успіху в галузі, їх оцінка - оцінка перспектив розвитку галузі - темп росту розмірів ринку - ступінь життєвий циклу галузі - кількість підприємств в галузі - легкість входу і виходу на ринок з - технології, інновації - характеристики продукції - вплив товарів-замінників - завантаженість виробничих потужностей - прибутковість галузі - антимонопольне регулювання - стимулювання політики уряду в області обсягів інвестицій, кредитних, податкових і митних ставок - запровадження нових продуктів - технологічні зміни - регулювання експорту-імпорту - удосконалення законодавчої бази - збільшення доходності населення - методика М. Портера - методика A.A. Томпсона та Дж. Стрікленда - карта стратегічних груп - індекс концентрації - індекс Херфіндаля-Хіршмана - індекс Розенблюта - коефіцієнт відносної концентрації - чотирьохчастковий показник концентрації
Підприємство - визначення ринкової ситуації та меж ринку - формування переліку конкурентів. Визначення стратегічної групи - діагностика цілей та намірів найближчих конкурентів - оцінка місткості ринку і розрахунок ринкових часток - аналіз і ранжування ключових факторів успіху в галузі - оцінка інтенсивності галузі - порівняльний аналіз прийомів та методів реалізації товарної політики - порівняння цінової політики - аналіз організації збуту продукції та засобів стимулювання продажів - оцінка фінансової стабільності - ефективність виробничої діяльності - фінансове положення підприємства - ефективність організації збуту та просування товару - конкурентоспроможність товару - імідж підприємства - екологічність підприємства - соціальна ефективність - система та методи управління підприємством - інноваційний характер виробництва - система довгострокового планування   - поліпшення якості продукції (дотримання технології виробництва, використання технічних новинок тощо) - використання ефективної реклами - підвищення якості сервісного обслуговування товару, що реалізується - постійне вивчення потреб споживачів - розширення асортименту продукції - впровадження нових технологій - наявність кваліфікованого персоналу - наявність постійних і надійних постачальників - зниження витрат - SWOT-аналіз - GAP-аналіз; LOTS-аналіз - PIMS-аналіз; - STEP-аналіз - SPACE-аналіз; - Shell / DPM - Модель аналізу Мак-Кінсі - Методика Ансоффа - Теорія конкурентних переваг М. Портера - Метод експертного оцінювання - Фінансово-економічний метод - Зважених рейтингових оцінок - Аналіз конкурентоспроможності фірм Ж.-Ж. Ламбена - Метод вивчення профілю об'єкта; - Матриця конкурентного профілю - Модель БКГ. – Бенчмаркінг

Продовження таблиці 6.1

Продукція - маркетингові дослідження ринку - формування вимог до продукції - визначення мети оцінювання - визначення параметрів продукції, що підлягають оцінюванню - аналіз нормативних параметрів продукції - формування групи аналогів - вибір базових зразків - оцінка конкурентоспроможності за окремими групами параметрів, обчислення одиничних та групових показників: - аналіз якості продукції, її споживчих характеристик - аналіз затрат споживача на задоволення потреби у продукції - аналіз організаційно-комерційних показників - обчислення інтегрального показника конкурентоспроможності продукції - підготовка висновків про рівень конкурентоспроможності продукту   - якість - ефект від використання - ціна - затрати на використання - ремонт - утилізація - спосіб просування товару на ринок - умови платежу - канали збуту - сервісне обслуговування   - вдосконалення проектування - використання найсучасніших техніки і технологій - вхідний контроль якості сировини, матеріалів та комплектуючих - забезпечення стандартизації, сертифікації та уніфікації - вдосконалення організації виробництва і праці - вдосконалення методів технічного контролю - підвищення кваліфікації кадрів - дотримання технологічної і виробничої дисципліни - забезпечення загальної культури виробництва - система планування і прогнозування якості - встановлення прийнятих для виробника і споживача цін - економічне стимулювання виробництва високоякісної продукції - правильна кадрова політика - створення належних умов праці і відпочинку - мотивація праці - Диференційований - Комплексний - Змішаний - Метод групових експертиз - Опитування споживачів

 


Під час виконання контрольної роботи необхідно дотримуватися таких правил:

- не скорочувати слова (вживати тільки загальноприйняті скорочення);

- розшифровувати значення літер у формулах, вказуючи розмірність;

- нумерувати і супроводжувати назвами таблиці і рисунки, посилатися на них у тексті. Слово «таблиця» та її порядковий номер (без знаку №) необхідно писати справа над таблицею, а далі - її назва. Слово «рисунок», його порядковий номер і назву розміщувати під ілюстрацією. Таблиці і рисунки, що виконані на окремих сторінках, розміщувати після сторінок, на яких є відповідні посилання;

- у списку використаної літератури наводити бібліографічні описи джерел (прізвище та ініціали автора, назву, місто, видавництво, рік видання, кількість сторінок). Спочатку у списку розміщуються Закони України, законодавчі акти, а потім в алфавітному порядку перелік монографій, підручників, статей, довідників, матеріали діяльності конкретного підприємства;.

- цитати з джерел, підручників, наукових робіт розміщувати в порядку посилань на них у тексті; посилання на джерело позначається в тексті його порядковим номером у квадратних дужках;

- всі використані цифрові дані повинні мати посилання на джерела.

- загальний обсяг контрольної роботи повинен містити 20-25 сторінок формату А4 друкованого або рукописного тексту. Оформлення роботи на комп'ютері передбачає дотримання усіх необхідних вимог до представлення ділової документації. Параметри сторінки: нижнє, верхнє поля − до 2 см., ліве − 2см, праве − до 1,5 см. Нумерація сторінок у правому нижньому куті листка; шрифт — Times New Roman, кегль 14, через 1,5 інтервалу;

- на останній сторінці контрольної роботи поставити дату та підпис.

Контрольна робота подається до методичного кабінету кафедри менеджменту в терміни, встановлені начальним планом, де вона реєструється та передається викладачу для перевірки. Рецензування контрольної роботи дає можливість викладачеві своєчасно визначити помилки, які допущені студентом при виконанні завдання, вказати студентові, як їх виправити, запобігти їх повторення, та визначити питання, які вимагають доопрацювання.

Контрольна робота оцінюється: "зарахована", "незарахована".

Контрольна робота може бути незарахована у випадках:

— виконано не той варіант контрольної роботи;

— теоретичне завдання виконане з порушенням вимог до нього;

— практичне завдання не містить ґрунтовного аналізу об’єкта дослідження;

— не виконано або не вірно виконано одне із завдань;

− суттєві зауваження щодо оформлення роботи.

Після усунення вказаних недоліків необхідно повернути як незараховану контрольну роботу, так і новий варіант виконання контрольної роботи. Студенти, що не виконали або несвоєчасно подали контрольні роботи та не захистили їх, не допускаються до складання іспиту з даної дисципліни. Захист контрольної роботи відбувається у формі співбесіди із студентом.



Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. II. Вимоги безпеки під час проведення практичних занять у кабінеті (лабораторії) біології загальноосвітнього навчального закладу
  3. II. Організація і проведення спортивних походів
  4. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. III. Процедура встановлення категорій об’єктам туристичної інфраструктури
  6. VI. Оформлення маршрутної документації на проведення туристичних походів та експедицій
  7. VI. Проведення вступних екзаменів, фахових випробувань та творчих конкурсів
  8. А) Мета і об'єкти грошової оцінки
  9. А) Методика проведення заняття
  10. А) Методика проведення заняття
  11. А) Методика проведення заняття.
  12. А) Методика проведення заняття.




Переглядів: 439

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ | ЗАВДАННЯ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.