Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Харчова цінність субпродуктів.

Субпродукти діляться на категорії. I категорія – печінка, нирки, мозок, серце, хвости, вим’я, обрізки. II категорія – голови (без мозку), легені, стравохід, вуха, селезінка, трахея, рубець, ноги.

Печінка – найбільш цінний субпродукт, містить вітамін А, В12, глікоген. Використовується для виготовлення ліверних ковбас, виробництва вітамінних препаратів.

Нирки містять вітаміни, глікоген, молочну кислоту, аміак, сечовину. Після вимочування використовуються для виготовлення делікатесних ковбас.

Язики – комплекс сполучноїі м’язової тканин, повноцінні по аміно- кислотах, містять цінні ліпіди (ненасичені жирні кислоти).

Головний мозок містить багато ненасичених жирних кислот, фосфатиди (фосфор), залізо. Використовується для виготовлення ліверних ковбас, паштетів, консервів.

Серце – повноцінний продукт, але містить щільну сполучну тканину, потребує тонкого подрібнювання.

Селезінка– кровотворний орган, неповноцінна, в м’ясних продуктах не використовується, є сировиною для одержання ферментних препаратів.

Легені– неповноцінні, багато сполучної тканини, додаються в ліверні ковбаси, використовуються для одержання гепарину.

Діафрагма – неповноцінна (колаген, еластин). Використовується в низькосортних ковбасах.

Шлунки(однокамерні – коні, свині; багатокамерні – рогата худоба, жуйні тварини). Найбільша камера – рубець, а також : сітка, книжка, сичуг. Рубець і сітка – ліверні ковбаси, книжка на кормові продукти. Із слизової

 

оболонки сичугу одержують пепсин, ренін (телята).

Хвости, ноги, вуха, губи використовують для одержання желатину, зельців, холодців.


Читайте також:

  1. VІ – харчова реакція (пиття).
  2. Аксіологія права у структурі філософсько-правового знання. Соціальна цінність права.
  3. Демократія як загальнолюдська цінність.
  4. Добро як найвища духовна цінність
  5. Енергетична цінність деяких продуктів харчування
  6. Енергетична цінність та вміст харчових речовин у раціоні різних груп населення
  7. Картоплепродукти. Класифікація, асортимент і харчова цінність
  8. Класифікація варильного обладнання. Харчоварильні котли
  9. Медикаментозна, інсектна і харчова алергія.
  10. Нова купівельна цінність
  11. Ода спорту” та її гуманістична цінність.
  12. Органічна хімія і харчова промисловість




Переглядів: 3131

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Хімічний склад м’язової тканини. | Склад і властивості крові.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.019 сек.