Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Харчові добавки, як можливі забруднювачі

Харчові добавки - це речовини, або група речовин, що не є основними харчовими продуктами і які спеціально додаються до складу продуктів.

Значна частина синтетичних харчових добавок, як правило, є токсичними, а тому забороненими для використання. Крім того, особливу увагу звертають на забруднення харчових добавок супутніми токсичними речовинами.

До харчових добавок належать речовини, що:

· покращують зовнішній вигляд продуктів (барвники, освітлювачі, загусники, в’яжучі речовини та ін.);

· речовини, що подовжують термін зберігання продуктів (консерванти, інгібітори, антиоксиданти, синергічні речовини);

· змінюють фізичні властивості продуктів (поверхнево-активні речовини);

· поліпшують смак і аромат (ароматичні, підкислюючі речовини, кислоти, цукри та ін.);

· підвищують харчову цінність продуктів (мікро- і макроелементи, вітаміни, біологічно активні речовини) .

Використання харчових добавок(особливо синтетичних) виправдане лише тоді, коли досягається технологічний, економічний та соціальний ефект і коли їх не можна замінити.

При збагачені харчових продуктів і напоїв добавками необхідно керуватися рекомендаціями:

 

· продукт чи напій повинен бути розрахований на значну частку населення (або населення окремих регіонів);

· продукти чи напої повинні бути стійкими при споживанні та зберіганні;

· добавка поживних речовин до продукту не повинна спричиняти дисбаланс у незамінних речовин;

· при споживанні надмірної кількості продукту повинна забезпечуватись токсикологічна безпека;

· вартість продукту, збагаченого добавками, має бути в розумних межах для передбачуваного споживача.


Читайте також:

  1. Аналіз отриманих результатів, прийняття рішення про можливість видачі сертифікату відповідності
  2. Анімізм – уявлення про існування духовних істот та віра в можливість спілкування з ними.
  3. Багатокритерійні завдання і можливі шляхи їхнього рішення.
  4. Бюджетний дефіцит: причини виникнення та можливі джерела покриття
  5. В основу визначення витрат певного періоду покладено можливість одночасного визнання доходу, для отримання якого вони здійснені, і навпаки.
  6. В умовах високого технологічного розвитку платіжні системи отримали можливість концептуально нові проекти в соціальній сфері.
  7. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери
  8. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери
  9. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери 1 страница
  10. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери 2 страница
  11. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери 3 страница
  12. Види забруднювачів і джерела забруднення атмосфери 4 страница




Переглядів: 1614

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Забруднення харчових продуктів пестицидами

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.015 сек.