Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Забруднення харчових продуктів важкими і рідкісними металами

 

Метали поділяються на:
ессенціальні неессенціальні
Хром, марганець, цинк, кобальт, мідь Залізо, молібден, селен, Ванадій, нікель та ін. Кадмій, свинець, ртуть, миш'як, берилій Титан, алюміній, барій, телур, олово, сурма та ін.
       

Виникнення токсичних ефектів спостерігається при недостатньому або надмірному надходженні в організм ессенціальних металів. Наприклад, хром, миш'як, кадмій, берилій, нікель мають канцерогенний, ембріотоксичний та тератогенний ефект.

При значному надходженні неессенціальних металів в організм людини спостерігається хронічна інтоксикація, яка має своєрідний для кожного металу характер і патогенез.


Читайте також:

  1. V. Антропогенне забруднення навколоземного простору.
  2. Аналіз процесу і продуктів діяльності.
  3. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  4. Антропічні аспекти. Забруднення та самоочищення геосистем
  5. Антропогенне забруднення природного середовища. Джерела забруднень
  6. Антропогенні забруднення біосфери
  7. Асиміляція харчових інгредієнтів, мікрофлори товстої кишки.
  8. Б) основні джерела забруднення атмосферного повітря.
  9. Баланс основних продуктів харчування в Україні, тис. т
  10. Біологічна безпека харчової сировини і продуктів
  11. Біомоніторинг забруднення атмосфери
  12. Біомоніторинг забруднення води




Переглядів: 654

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
У продуктах харчування завжди містяться аміди, аміни та нітрозуючі агенти, виключити їх з харчових продуктів практично неможливо. | Радіоізотопи у харчових продуктах

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.033 сек.