Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Дозиметричний контроль на об‘єктах харчової промисловості

У випадку виникнення радіаційної аварії, зараження навколишнього середовища хімічними отруйними речовинами або бактеріологічними засобами об'єкти харчової промисловості можуть підпадати під дію радіоактивного,хімічного та бактеріологічного
ураження. Ці види зараження призводять до ураження незахищеного виробничого персоналу, забруднення території, споруд і приміщень об'єкта, транспорту, обладнання, напівфабрикатів, води та готової продукції на підприємстві.

З метою одержання даних для оцінки працездатності персоналу, визначення обсягу медичної допомоги і санітарної обробки людей (а на підприємствах м'ясної промисловості - ветеринарної обробки сільськогосподарських тварин), спеціальної обробки техніки та обладнання, знезараження продуктів харчування, води і об'єкта в цілому на підприємствах харчової промисловості організують і проводять дозиметричний, хімічний і бактеріологічний контроль.

Дозиметричний і хімічний контроль організують начальники управлінь з НС, служб ЦО підприємства х/п та командири формувань ЦО.

Методика спостережень і оцінки радіаційної та хімічної обстановки, що визначає єдиний порядок спостережень щодо радіаційної та хімічної обстановки у разі виникнення НС техногенного та природного характеру затверджена наказом МНС № 186 від 06.08.2003 року.

Радіаційне та хімічне спостереження має забезпечувати:

- максимальне охоплення території, де здійснюється діяльність населення;

- оперативний збір та узагальнення даних про радіаційну та хімічну обстановку;

- своєчасне оброблення отриманих даних (здійснення відповідних розрахунків про можливі масштаби небезпеки тощо).

- кваліфікований аналіз та оцінку обстановки для прийняття рішень про реагування щодо впровадження заходів захисту.

При повсякденній діяльності спостереження за радіоактивним, хімічним та бактеріологічним зараженням здійснюється за рахунок мережі спостереження та лабораторного контролю.

Мережа утворюється за рахунок станцій гідрометеорологічної служби, установ санітарно-епідеміологічної служби МОЗ та бактеріологічних і ветеринарних лабораторій Міністерства сільського господарства. Крім того, постійний контроль на хімічно-небезпечних об’єктах здійснюють диспетчерські служби.

На об’єктах розробляється наказ з організації дозиметричного та хімічного контролю, в якому визначається:

1. Порядок забезпечення технічними засобами контролю.

2. Організація видачі засобів контролю.

3. Облік доз опромінення та ступеня забруднення РР, ОР, НХР.

4. Порядок подання донесень про поглинені дози, ступені зараження.

5. Обов’язки посадових осіб з ведення контролю.

Відповідальність за проведення контролю покладається:

- в містах і районах – на начальників штабів і служб ЦО міст, районів, командирів територіальних формувань ЦО;

- на ОГД – на начальників штабів та служб ЦО і командирів об’єктових формувань;

- за непрацюючим населенням – управління (відділи) ЦО міст, районів із залученням начальників ЖЕКів.

На об’єктах розробляється наказ з організації дозиметричного та хімічному контролю, в якому визначається:

1. Порядок забезпечення технічними засобами контрою.

2. Організація видачі засобів контролю.

3. Облік доз опромінення та ступеня забруднення РР, ОР, СДОР.

4. Порядок подання донесень про поглинені дози, ступені зараження.

5. Обов’язки посадових осіб з ведення контролю.

 


Читайте також:

  1. III. Контроль знань
  2. III. КОНТРОЛЬ і УПРАВЛІННЯ РЕКЛАМУВАННЯМ
  3. POS -Інтелект - відеоконтроль касових операцій
  4. VII Контроль постачальника
  5. Адгезиви на основі латексів у взуттєвій промисловості
  6. Акустичний контроль приміщень через засоби телефонного зв'язку
  7. Банківський контроль та нагляд: форми та мета здійснення. Пруденційний нагляд: поняття, органи та мета проведення.
  8. Біологічна безпека харчової сировини і продуктів
  9. Біохімічний контроль за розвитком систем енергозабезпечення
  10. Бюджетний контроль - це порівняння показників бюджету зі звітом за від­повідний період часу.
  11. Бюджетний контроль на місцевому рівні
  12. Валютний контроль




Переглядів: 638

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Організація радіаційного і хімічного контролю на об’єктах харчової промисловості | Дозиметричний контроль опромінення.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.