Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ПРОВЕДЕННЯ СЕРТИФІКАЦІЇ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

Мета.Ознайомлення із загальними положеннями, правилами обов'язкової сертифікації харчових продуктів

Завдання 1.Ознайомитись з об'єктами та загальними положеннями щодо обов'язкової сертифікації харчових товарів.

За "Правилами обов'язкової сертифікації харчових продуктів", затвердженими наказом Держстандарту України та зареєстрованими Міністерством юстиції України від 15 липня 1997 р. № 259/2063 (далі ПРАВИЛА):

- ознайомитися з об'єктами сертифікації;

- сформулювати перелік документів, які повинні супроводжувати об'єкт сертифікації, товар;

- з'ясувати, відповідно до яких документів проводиться обов'язкова сертифікація;

- визначити, відповідно до яких документів проводиться обов'язкова сертифікація харчових продуктів;

- з'ясувати, ким сплачується вартість сертифікаційних робіт;

- занотувати загальну послідовність процедури сертифікації.

Завдання 2. Вивчити правила відбору, ідентифікації та випробування зразків продукції.

За ПРАВИЛАМИ визначити: ким та в якій кількості проводиться відбір зразків продукції при сертифікації.

За дод. З ПРАВИЛ з'ясувати реквізити "Акта відбору зразків" та відповісти на такі питання.

- Чи може продаватися (в період випробувань) продукція, з якої відібрані зразки для одержання сертифіката відповідності?

- Яка структура Системи і в які строки зберігаються зразки продукції, зразки-свідки?

- В якій кількості оформлюється та кому надається цей акт?

З'ясувати, на підставі якої інформації (випробувань) проводиться ідентифікація продукції.

Занотувати вимоги до маркування продукції в аспекті ідентифікаційних заходів.

Дати відповіді на такі питання.

- Яка продукція не підлягає сертифікації?

- Чи можуть бути допущені до сертифікації зразки імпортної продукції, яку неможливо ідентифікувати?

Визначити (за дод. 4 та 5) особливості застосування різних форм актів ідентифікації.

Вивчити умови заповнення протоколу випробувань.

Контрольні питання

1. Що є об'єктами сертифікації?

2. Яка загальна послідовність процедури сертифікації?

3. У чому полягає особливість подання та розгляду заяви на сертифікацію?

4. Яка структура Системи проводить відбір та ідентифікацію зразків, представлених на сертифікацію?

5. За яких умов проводиться ідентифікація продукції?

6. Які реквізити актів ідентифікації?

7. Які особливості застосування протоколу випробувань в ідентифікаційних заходах?

8. Як співвідносяться термін дії сертифіката на партію продукції з терміном придатності сертифікованої продукції до споживання?

9. Який термін дії сертифіката відповідності та термін дії атестата виробництва (чи системи якості)?

10.Які реквізити сертифіката відповідності?

11.За яких умов і в які строки проводиться технічний нагляд за сертифікованою продукцією?

12.В яких випадках коригувальні заходи вважаються успішно виконаними?

13. Який порядок розгляду спірних питань при здійсненні сертифікаційних заходів?

 

 


Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. II. Вимоги безпеки під час проведення практичних занять у кабінеті (лабораторії) біології загальноосвітнього навчального закладу
  3. II. Організація і проведення спортивних походів
  4. III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. IV. Вартість знака для товарів і послуг та фірмового найменування
  6. V теорія граничної корисності визначає вартість товарів ступенем корисності останньої одиниці товару для споживача.
  7. VI. Оформлення маршрутної документації на проведення туристичних походів та експедицій
  8. VI. Проведення вступних екзаменів, фахових випробувань та творчих конкурсів
  9. VII. За видами товарів і послуг
  10. А) Методика проведення заняття
  11. А) Методика проведення заняття
  12. А) Методика проведення заняття.




Переглядів: 545

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Практичне заняття № 4 | Практичне заняття № 5

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.073 сек.