Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Подрібнення картоплі

Як відомо, картопля складається з ряду клітин, стінки яких – целюлозні оболонки, які заповненні протоплазмою із плаваючими в ній зернами крохмалю. Розмір плівок у середньому 10мкм. Розмір крохмальних зерен від 10 до 80 мкм.

Картопля є пружновязким матеріалом, який складається з пружного тіла та в’язкою рідиною середовища.

Найбільш розповсюдженими методами подрібнення картоплі є стирання її на барабанних тертках, які набранні стальними кликами. При цьому відбувається порушення цілісності клітини та звільнення високої кількості крохмалю.

Досліди показали, що клітини клубнів картоплі дуже чутливі до ударного навантаження.

Вилучення мезги та картопляного соку

Картопляна кашка уявляє собою гетерогенну масу із розірваних клітинних стінок картоплі (мезги), картопляних зерен та картопляного соку, який складається з 5-7 % розчинних речовин.

Основною задачею картопляно-крохмального виробництва вилучення із кашки великої кількості картопляного соку при мінімальному його розбавленні. Це дозволяє вилучити білкові речовини, зменшити витрати теплоти на коагуляцію їх та випарювання фільтрату після відокремлення коагуляційної частини білків. З другої сторони, швидке відокремлення картопляного соку на самому початку технологічного процесу викликає адсорбцію крохмальними зернами продуктів окислювача, що покращує якість крохмалю.

Натуральний картопляний сік вміщує 5-7 сухих речовин, вміст яких входить ряд цінних органічних та неорганічних речовин. Сухі речовини кліткового соку вміщує до 40 % азотних речовин, до 20 % сахарів, 9-12 % мінеральних речовин, 3-5 % крохмалю. Азотні речовини картопляного соку на 50 % складається із білкових речовин. До складу його золи входить в основному осад калію, солі фосфорної кислоти, кальцію, магнію. У незначних кількостях вміщується з’єднання заліза, сірки, брому та ряд мікроелементів – кремній, мідь, бор, марганець, йод. Все це свідчить про високу цінність картопляного соку та необхідності раціонального його використання.

Вилучення картопляного соку із подрібненої кашки на виробництвах здійснюється в основному на осаджувальних шнекових центрифугах. Вдається отримати згущену кашку концентрацією до 40 % при мінімальному віднесені крохмалю з картопляним соком – 0,1 %.

Всі технології картопляного крохмалю направлені на максимальне використання сухих речовин, різке зниження витрат води на технологічні потреби.


Читайте також:

  1. Безпека при заготівлі та приготуванні кормів (подрібнення, теплова, хімічна обробка).
  2. Види тари для перевезення картоплі та овочів
  3. Вторинне подрібнення негабаритних кусків
  4. ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ, ОВОЧІВ І ФРУКТІВ В СТАЦІОНАРНИХ СХОВИЩАХ .
  5. Зберігання та очищення картоплі
  6. Напівфабрикати з картоплі
  7. Організація виробництва картоплі
  8. Організація зберігання і переробки овочів та картоплі.
  9. Подрібнення зерна
  10. Подрібнення зерна
  11. Правила перевезень картоплі та овочів




Переглядів: 459

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Зберігання та очищення картоплі | Очищення крохмалю

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.