Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ, ОВОЧІВ І ФРУКТІВ В СТАЦІОНАРНИХ СХОВИЩАХ .

В залежності від виду продуктів бувають картопле, корнеплодо, капусто і плодосховище і сховища для цибулі. Вони відрізняються між собою режимами зберігання, а відповідно і системою вентиляцій, технологією розміщення, способами закладки продукції, а також внутрішнім обладнанням приміщень. В свою чергу стаціонарні сховища можуть бути: наземними, напівзаглибленими в грунт і повністю заглибленими.

Місткістю сховищ практично визначають по об’єму продукції в кожному засіку, а також складені на стелажах ємність, ящики, контейнери.Якщо продукція складається на підлозі сховища насипом у вигляді штабелю то її об’єм визначають по формулі визначення наземного бурта.

Отриманий об’єм множать на 1 м3 продукції . Ємність сховища буде рівна похідній ємність кожної одиниці затарювання продукції на їх кількість.

Проходи, проїзди і експедиції приміщення при визначення ємкості зараховують в резервну площу. Тут розміщують партії продукції , призначеної для тимчасового зберігання і реалізації в найближчі місяці.

Важливим показником експлуатації сховища являється коефіцієнт визначення, який займають під продукцію. Визначають відношення спільного сховища до закладеної ємності продукції в тонах. Наприклад, якщо коефіцієнт використання об’єму рівний 5 м3 на тону, то це означає, що на кожну тону приходиться 5 м3 об’єму сховища. Таким чином більш низьке числове значення цього показника, характеризує більш повне використання сховища. Величина коефіцієнта використання залежить від в вологості продукції, режимів її зберігання і інших факторів.

Багаторічною практикою встановлено, що найбільшою висотою закладки картоплі в з звичайною припливно- витяжною вентиляцією являється 2-2,5 м, а капусти 0,8-1,0 м. Це характоризується коефіцієнтом використання об’єму сховища: при зберіганні картоплі і буряків в засіках він дорівнює 5-7 м3/т., в контейнерах 6-8, при зберіганні капусти в стелажах 12-16, моркви і цибулі в ящиках 11-13 м3/т.

Активне вентилювання продукції в сховищах дає можливість більш охолоджувати продукцію по всьому об’єму штабеля. Тому не боячись виникнення самозігрівання і пошкодження продукції, збільшують висоту насипу в засіці, висоту штабеля, кількість ящиків, контейнерів і т.д., наприклад, висоту штабеля капусти збільшують до 1,5-2,5м, в засіках- до 3,5-4,5 м. Коефіцієнт використання об’єму сховища з активним вентилюванням збільшується майже в два рази. Для картоплі він буде рівним 2-3 м3/т, для капусти 3-6м3/т.

 

ЗНАЧНУ ЧАСТИНУ КАРТОПЛІ І ОВОЧІВ НА УКРАЇНІ


Читайте також:

  1. Або зі зберігання інформації та забезпечення доступу до неї, за умови, що ця особа не могла знати про незаконність розповсюдження інформації.
  2. Аналіз вибраного способу зберігання сировини
  3. Бази даних як засіб зберігання й обробки інформації
  4. Баланс фруктів і винограду в Україні за 2001/02 – 2005/06 МР та прогноз на 2006/07 МР, тис. т
  5. Безпечне поводження з хімічними речовинами та рекомендації щодо їх зберігання
  6. Будова і класифікація овочів
  7. Будова і класифікація фруктів
  8. Будова тканин овочів та плодів
  9. Буфер обміну — це тимчасове місце зберігання інформації, яку було скопійовано або переміщено з одного місця з метою використання в іншому.
  10. Вивчення асортименту та оцінка якості ферментованих овочів і плодів
  11. Вивчення ботанічних сортів та оцінка якості томатних овочів
  12. Вивчення господарсько-ботанічних сортів та оцінка якості коренеплодів і капустяних овочів




Переглядів: 1370

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ПхКх5,001 | ЗБЕРІГАЮТЬ В БУРТАХ І ТРАНШЕЯХ.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.029 сек.