Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Вивчення ботанічних сортів та оцінка якості томатних овочів

 

Завдання 1. Вивчити товарознавчу характеристику ботаніч­них сортів томатних овочів: томатів, баклажанів і стручкового перцю (табл. 3.25).

Таблиця 3.25

Вид томатних овочів Ботаніч­ний сорт Форма Термін збері­гання Колір плоду Ступінь розвитку насіння Призна­чення сорту Районо­ване поши­рення
               

 

Для виконання завдання використовують муляжі ботанічних сортів томатних овочів, діапозитиви із зображенням ботанічних сортів томатних овочів, довідник товарознавця продовольчих товарів.

Завдання 2. Вивчити та визначити хвороби і пошкодження томатних овочів, використовуючи натуральні зразки томатних овочів, муляжі, малюнки цих хвороб і пошкоджень (табл. 3.26).

Таблиця 3.26

Вид хвороби або пошкод­ження Збудник хвороби або пошкодження Зовнішні ознаки збудника Вплив на якість і лежкість плодів Заходи бо­ротьби із збудниками Допус­кається або не до­пускається стандартом
           

 

Описують хвороби і пошкодження томатних овочів за їх категорією і виглядом: механічні, метеорологічні, пошкодження сільськогосподарськими шкідниками, фізіологічними хворобами.

Завдання 3. Оцінити якість томатних овочів.

За державним стандартом України вивчити і записати технічні вимоги, правила приймання і методи контролю за якістю томатних овочів.

Об'єднану пробу кожного виду томатних овочів окремо зва­жують, оглядають і сортують на фракції за показниками, встанов­леними стандартом. Свіжі плоди кожної фракції зважують. Наявність плодів кожної фракції обчислюють у відсотках відповідно до маси об'єднаної проби. Обчислення виконують до другого десяткового знака з округленням результату до першого десяткового знака.

Результати досліджень кожного виду томатних овочів запи­сують у табл. 3.27.

Таблиця 3.21

Показник якості Характеристика показників якості Відхилення показника якості від норми
за стандартом зразка
       

 

Результати контролю поширюють на всю партію томатних овочів, для цього дають письмовий експертний висновок щодо їх якості.

Контрольні питання

1. Будова та класифікація томатних овочів.

2. Особливості хімічного складу томатів, баклажанів, стручкового перцю.

3. Товарознавча характеристика ботанічних сортів томатних овочів.

4. Хвороби і пошкодження томатних овочів.

5. Вимоги до якості томатних овочів.

6. Зберігання томатних овочів.


Читайте також:

  1. Cтатистичне вивчення причин розлучень.
  2. II. Вивчення нового матеріалу
  3. II. Вивчення нового матеріалу
  4. II. Вивчення нового матеріалу
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. II. Вивчення нового матеріалу.
  7. II. Вивчення нового матеріалу.
  8. II. Вивчення нового матеріалу.
  9. II. Вивчення нового матеріалу.
  10. II. Вивчення нового матеріалу.
  11. II. Вивчення нового матеріалу.
  12. II. Вивчення нового матеріалу.




Переглядів: 813

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вивчення господарсько-ботанічних сортів та оцінка якості цибулевих і гарбузових овочів | Вивчення помологічних сортів та оцінка якості насіннєвих плодів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.