Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Безпека при заготівлі та приготуванні кормів (подрібнення, теплова, хімічна обробка).

До роботи на кормоприготувальних машинах допускаються особи, які досягли 18-ти річного віку, не мають медичних протипоказань, пройшли виробниче навчання, здали іспити й одержали посвідчення за фахом і першу кваліфікаційну групу з електробезпеки, а також пройшли інструктажі : вступний із техніки безпеки:

- працювати в спецодязі, взутті та іншими засобами індивідуального захисту;

- на робочих місцях повинні бути дерев’яні решітки;

- систематично очищати від виробничих матеріалів виробничу територію і приміщення;

- обладнання і приміщення тримати в чистоті;

- регулярно проводити вологе прибирання підлоги, стін, вікон, стелі кормоцехів;

- підтримувати у справному стані електророзрядники, заземлюючі пристрої і захисні кожухи;

- виконувати вимоги інструкції з пожежної безпеки під час роботи на технологічному обладнанні;

- заборонено в’їзд автотранспорту і тракторів без іскрогасників на майданчики складування кормів і кормоцех;

- дотримуватись правил особистої гігієни: тримати в чистоті одяг і взуття та інші засоби захисту: змінювати спецодяг в міру його забруднення, відпочивати, споживати їжу і палити під час перерви в спеціально відведених для цього місцях: перед споживанням їжі мити обличчя і руки водою з милом;

- виконувати тільки ту роботу яка доручена, на робочому місці не повинно бути сторонніх осіб;

- машини і механізм, що рухаються повинні бути захищені кожухами;

- запуск машин проводити на холостому ходу;

- перевірте надійність кріплення машин, обладнання, захисних кожухів і огорож, заземлення приводних частин (пасів, ланцюгів, валів, шестерні, муфт) кришок, затворів;

- впевнитися у відсутності сторонніх предметів на подавальних транспортерах, в бункерах;

- прибирання подрібненої маси від січкарні проводити тільки дерев’яним інвентарем;

- перед запарюванням кормів у варильних котлах і запарниках-змішувачах слідкувати за водоміром, манометром і термометром впевнитьсь в їх справності.

Манометри повинні мати пломбу, клеймо з датою його перевірки, скло повинно бути цілим і на шкалі має бути червона риска, що показує найбільш дозволений тиск. Стрілка манометра повинна повертатись в нульове положення під час сполучення внутрішньої порожнини приладу з атмосферою.

- в приміщенні термохімічної обробки соломи і приготування хімічного розчину перевіряти роботу вентиляції, оглянути можливі місця витікання хімічного розчину з ємностей. Усувати підтікання аміачної води із ємності слід лише в протигазі;

- в приміщеннях для приготування робочого хімічного розчину аміачної води повинна знаходитись ємність з 2-3% аміачною водою. Ємність з технологічним запасом 20-25% аміачною водою встановлюється поза приміщенням;

- не користуйтесь відкритим вогнем, не паліть в приміщенні для приготування робочого хімічного розчину;

- в місцях роботи з рідким аміаком і аміачною водою повинна бути аптечка першої (долікарської) допомоги, що включає дві кисневі подушки, вазелін і вазелінову олію, 0,5-1,0% розчин галуну, 5% розчин борної, лимонної, соляної кислот, бинти, вату, питну соду, грілки і спиртова настоянка йоду.

4.Безпека при роздачі кормів.

Корми роздають стаціонарними і мобільними кормороздавачами:

- перед початком роботи необхідно вивчити принцип дії, будову і правила експлуатації кормороздавача;

- працювати в спецодязі, застебненому і заправленому одязі, щоб не було звисаючих кінців, зав’язок, застебнутими рукавами, волосся прибране під головний убір;

- перед початком роботи перевіряти освітлення і порядок робочого місця;

- перевіряти наявність, справність, міцність перехідних сходинок, площадок, містків, поручнів та огорож;

- прибирати з проходів всі сторонні предмети і залишки корму. Перевірити і впевнитись у відсутності сторонніх предметів на транспортерах і в бункерах дозаторах;

- старанно оглянути кормороздавальне обладнання, всі його вузли.

Під час цього перевірити:

- надійність, заземлення;

- справність електропроводки, кнопок, керування і пускача, наявність захисних огороджень на рухомих елементах стаціонарних кормороздавачів всіх типів;

- справність вузлів і механізмів, кормороздавачів, кріплення з’єднань. натяг ланцюгів, стрічок транспортерів і дозуючих пристроїв;

- на мобільних кормороздавачах всі ланцюгові передачі, карданні вали і бітери закривають захисними кожухами;

- перед початком роботи вивчити будову кормороздавача, призначення вентилів і кнопок управління;

- перед експлуатацією мобільних електрифікованих кормороздавачів, звільнити проходи до рубильників, вимикачів та засобів пожежегасіння;

- перевірити місця кріплення заземлюючих пристроїв, огорож і захисних кожухів;

- не експлуатувати електрообладнання безнадійного заземлення;

- включати мобільні електрифіковані кормороздавачі в мережу тільки через захисновмикаючі пристрої ;

- перевіряти надійність кутиків і упорів на кінцях колії;

- перед вмиканням електромобільного роздавача в роботу оглянути бункер і звільнити його від сторонніх предметів.

5. Безпека при видаленні гною.

Для прибирання гною застосовують скребкові транспортери:

- передаточні механізми закривають кожухами;

- електродвигун заземляють;

- в місцях проходу роблять настил;

- не можна класти на транспортер сторонні предмети;

- ставати і очищати скребки по ходу;

- на пускач встановлювати трафаретку “Стороннім особам включати транспортер заборонено”.

При видаленні гною із приміщень ферм гідрозмивом необхідно слідкувати:

- за змивними каналами і щоб на них були гратові настели, які повинні бути закріпленими:

- за своєчасним спусканням гною із каналів в гноєсховища.

6. Безпека при обслуговуванні доїльного та холодильного обладнання.

При експлуатації доїльного обладнання забороняється:

- експлуатувати молоко- і вакуумпроводи при наявності тріщин в скляних трубах;

- замінювати термостійкі труби на прості скляні;

- зберігати в машинному залі ПММТ і ЛЗР.

- запускати двигун , але не намотувати пусковий шнур на руку;

- випробовувати системи молоко – вакуумпроводи при відсутності тварин в приміщенні;

- агрегати доїльних установок повинні бути заземленими;

- якщо вакуумний насос працює від двигуна внутрішнього згорання виводять за межі приміщення ;

- в приміщенні обладнати приточно – витяжну сигналізацію;

- перед промиванням системи , крани закривають, а трубопровід з гарячою водою приєднують до молокопроводу за допомогою шлангів;

- сепаратори встановлюють на спеціальному фундаменті і закріплюють його, розбирають після повної зупинки;

- холодильні установки обслуговують особи, які пройшли спецнавчання, інструктаж з техніки безпеки, склали іспит і мають посвідчення на право обслуговування цих установок з послідуючого переатестацією 1 раз в рік;

- наказом або рішенням правління колективу призначають відповідальну особу за експлуатацію установок;

- манометри повинні бути запломбовані і перевірятися 1 раз на рік і після ремонту;

- проходи повинні бути вільними між машинами і апаратами;

- відкривати фреонові компресори тільки в захисних окулярах, аміачні – в протигазі, гумових рукавицях;

- в приміщенні, де встановлені холодильні установки забороняється користуватись відкритим вогнем;

- запобіжні клапани холодильних установок перевіряють 2 рази на рік.


Читайте також:

  1. Абстрактна небезпека і концепція допустимого ризику.
  2. Актуальність і завдання курсу безпека життєдіяльності. 1.1. Проблема безпеки людини в сучасних умовах.
  3. Алкоголізм і безпека праці.
  4. Безпека
  5. Безпека в SNMPv3
  6. Безпека в туристичних походах
  7. Безпека в умовах кримінальної злочинності
  8. Безпека виконання робіт.
  9. Безпека виробничого устаткування.
  10. Безпека даних
  11. Безпека експлуатації посудин під тиском та вимоги до них.
  12. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ




Переглядів: 2284

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вимоги до персоналу, що обслуговує виробниче обладнання доглядає тварин. | Безпека при інкубації яєць.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.