МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||
Технологічна лінія годування птиціПри вирощуванні і утриманні птиці повноцінне годування є найголовнішим фактором для підвищення продуктивності і раціонального використання всіх ресурсів. Годівля займає найбільший відсоток витрат в собівартості продукції (виробництво яєць) і складає біля 60-67%. В організмі птиці проходе інтенсивний обмін речовин. За продуктивний період, рівний одному року, вихід яєчної маси перевищує масу тіла несучки в 7,5-9,5 рази. Кожне яйце в середньому, складається з 12% сирого протеїну, біля 10% від маси яйця складає шкарлупа, яка складається в основному із солей кальцію. Повноцінне годування забезпечується комплексом живильних, мінеральних, і біологічно активних речовин, які повинні поступати в організм в визначеному співвідношенні і достатній кількості. Головне завдання при цьому – досягнення найбільшої продуктивності і найкращих відтворних якостей при мінімальних витратах кормових ресурсів на одиницю продукції. Розрахунок добової, разової і сезонної потреби в кормах для птиці Для розрахунку добової потреби в кормах необхідно визначити кількість голів птиці у кожної статевовіковій групі. Для кожної групи ремонтного молодняку і дорослої птиці складається раціон годівлі. Кількість кожного виду корму визначається підсумовуванням добутків кількості корму в раціоні на поголів'я птиці у даній групі, тобто: , кг, (4.9.6) де – добове споживання данного виду корму, кг/доба; – кількість голів у -й групі, гол; – норма видачі -го корму в раціоні на одну голову, кг/доба Норми згодовування для птиці приведені в таблиці 4.9.1. Таблиця 4.9.1 – Приблизні середні норми згодовування комбікормів ремонтного молодняку і курей-несучок промислового стада і бройлерів, г/ на голову.
, кг. (4.9.7) Потреба в кормах на одну годівлю визначається розподілом добової кількості кормів на кратність годівлі: , кг, (4.9.8) де – кратність годівлі, =2, 3. Сезонна потреба в кормах визначається множенням добової потреби на тривалість періоду в добі: , кг, (4.9.9) де – тривалість сезону, днів; (для вирощуванні бройлерів сезон складає 310 днів; для курей-несучок 360 дні). Так як птицю на виробництві годують повнораціонними і сбалансованими за поживними і енергетичними властивостями комбікормами, то технологічна лінія годування птиці зводиться до підвезення комбікорму транспортними засобами до пташника, заповнення і зберігання в кормовому бункері і роздаванні корму стаціонарними кормороздавачами. Стаціонарні кормороздавачі встановлюють в приміщеннях (пташниках) де і відбувається безпосередньо годівля птиці. В приміщеннях для вирощування і утримання птиці в основному використовують навесні бункерні, ланцюгові, ланцюгово-дискові, канатно-дискові і спіральні кормороздавачі. Розрахунок потрібної кількості кормороздавачів При роздаванні кормів стаціонарними роздавачами їх кількість визначають залежно від параметрів і кількості прийнятих птахівницьких приміщень, поголів'я птиці, що обслуговує один кормороздавач: , шт, (4.9.10) де – необхідна кількість стаціонарних кормороздавачів, шт; – кількість приміщень на фермі, шт; – місткість одного приміщення, гол; – кількість птиці, що обслуговується одним кормороздавачем, гол; Кількість циклів , що може виконати один кормороздавач за час роздавання: , (4.9.11) де – допустимий час роздавання кормів (зумовлюється розпорядком дня), год; – час, необхідний для виконання одного рейсу або циклу роздавання, год. Відповідно до зоотехнічних вимог час, що відводиться на роздавання кормів, не повинен перевищувати 1,5–2 год. Тривалість одного циклу роздавання визначається як сума затрат часу на окремі операції цього циклу: , год., (4.9.12), де – коефіцієнт, що враховує затрати часу на вимушені зупинки, розвороти тощо, =1,1-1,2, – час транспортування порожнього кормороздавача, год, – час завантаження кормороздавача, год, – тривалість роздавання кормів, год. Час транспортування порожнього кормороздавача , год, до місця його завантаження кормами визначають так: , год, (4.9.13) де – довжина кормороздавача, (кліткової батареї, або обладнання для утримання птиці на підлозі), км – швидкість транспортування порожнього кормороздавача, км/год. Час завантаження кормороздавача , год, розраховують за формулою: , год., (4.9.14) де – продуктивність завантажувача, кг/год; – продуктивність кормороздавача, кг/год. Тривалість роздавання кормів , год, дорівнює: , год., (4.9.15) де – продуктивність кормороздавача при роздаванні кормів у годівниці, кг/год; – швидкість переміщення кормороздавача при роздаванні корму, км/год. Необхідна продуктивн ість кормороздавача становить: , кг/год., (4.9.16) де – швидкість агрегату під час роздавання кормів у годівниці, км/год, – погона норма видачі корму, кг. Погону норму видачі корму , розраховують за формулою: , кг/м, (4.9.17) де – разова норма видачі на одну голову (встановлюється залежно від добового кормового раціону, а також кратності годівлі), кг; – змінність годівлі з одного головомісця (не більше ); – ширина фронту годівлі птиці (для молодняку від 0,025 до 0,1 м на голову, і від 0,1 до 0,12 м – для дорослої птиці). Загальна кількість циклів (рейсів) для годівлі птиці залежить від обсягу кормів, що необхідно роздати, і становить: , (4.9.18)\ де – кількість кому для однієї годівлі, кг. Кількість корму , для однієї годівлі визначають на формулою: , кг, (4.9.19) де – загальне поголів'я птиці в пташнику, гол Одержаний результат розрахунку округлюють до цілого числа в бік збільшення і приймають як кількість роздавачів для ферми. Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||
|