МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Кг м’яса основні фонди оборотні фондиСобівартість 1 кг м’яса для сільськогосподарського виробництва складає 3,0 грн. Для визначення прибутку на основні фонди, які задіяні при виробництві м’яса в господарстві, необхідно визначити величину основних фондів, які приходяться на 1 кг м’яса. Для цього необхідно виконати наступні операції: 1) за даними бухгалтерського обліку визначаємо норму амортизації по галузі відгодівлі ВРХ. Вона визначається як відношення нарахованої суми амортизації (на відгодівлі) до балансової вартості основних засобів. В нашому прикладі для яловичини вона складає 8,5%. Величина амортизаційних відрахувань на 1 кг м’яса визначається з структури собівартості 1 кг м’яса. В нашому прикладі вона складає 0,3 грн. (табл. 3.). 2) визначаємо величину основних фондів у розрахунку на 1 кг м’яса (0,3х100%)/ 8,5%) = 3,5 грн.). Вона дорівнює 3,5 грн. 3) визначаємо прибуток в розрахунку на основні фонди за формулою:
Коефіцієнт норми прибутку за вихідними даними дорівнює 0,2; вартість основних виробничих фондів в розрахунку на 1 кг м’яса складає 3,5 грн. Коефіцієнт оборотності розраховується як відношення терміну виробничого циклу на 12 місяців (Коб. = 18/12 = 1,5). Для яловичини він складає 1,5 (табл. 3). Тоді величина прибутку на основні фонди в розрахунку на 1 кг м’яса складає 1,05 грн. (3,5 х 0,20 х 1,5) (табл. 4). 4) визначаємо прибуток на оборотні фондиза формулою (собівартість продукції без амортизації * коефіцієнт норми прибутку * коефіцієнт оборотності). Собівартість продукції без амортизації дорівнює сумі авансованих оборотних засобів в сільськогосподарському підприємстві на вирощування і відгодівлю худоби (3-0,3 = 2,7 грн.). Величина прибутку на оборотні фонди в розрахунку на 1 кг м’яса дорівнює 0,81 (2,7 * 0,2 * 1,5 = 0,81), (табл.4). 5) сума прибутку на авансовані основні виробничі і оборотні фонди дорівнює сумі прибутку, яку сільськогосподарське підприємство повинно отримати на авансований капітал з виробництва м’яса. В розрахунку на 1 кг м’яса яловичини вона буде складати 1,86 грн. (0,81+1,05 = 1,86). 6) сума прибутків на капітал у розрахунку на 1 кг м’яса, збільшена на величину собівартості 1 кг, буде складати оптову ціну 1 кг м’яса, по якій сільськогосподарський виробник буде реалізувати м’ясо в переробну галузь (2,7+1,86 = 4,56).
Таблиця 1 Склад і структура товарної продукції
Примітка: В базовому варіанті Кс баз = 0,21, таким чином на підприємстві існує слабкий рівень спеціалізації. Короткі висновки:
Таблиця 3 Вихідні дані для розрахунку заготівельної, оптової та роздрібної ціни 1 кг м’яса в забійній вазі, грн.
Примітка: При виконанні завдання кожний студент буде використовувати свою величину коефіцієнту норми прибутку згідно варіанту
Варіанти коефіцієнту норми прибутку
Таблиця 4 Розрахунок формування заготівельної, відпускної і роздрібної ціни 1 кг м’яса в забійній вазі, грн.
Короткі висновки:
Таблиця 2 Вихідні дані до таблиці 1, тис. грн.
Тема 14. Визначення економічної ефективності виробництва продукції рослинництва Мета завдання: - визначити зміни показників економічної ефективності виробництва продукції рослинництва за дослідний період. Таблиця 1 Показники економічної ефективності виробництва зерна
Короткі висновки: Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|