Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Розподіл витрат на вирощування сільськогосподарських культур і визначення собівартості продукції підрозділу на 201_ р.

Сільськогосподарські культури Вироблено, ц Виробничі витрати, тис. грн.
зерно у вазі після доробки, Вді відходи умовної продукції – разом, Вупі солома, стебла, гичка, Впі разом, Зві у тому числі на:
фактична вага, Всі в умовній продукції, КвппВсі зерно, коренеплоди відходи   солому, стебла, гичку, Зпі
всього, Зоі 1 ц, грн., Своі всього, Зсі 1 ц, грн., Свсі
Зернові – всього                      
у т.ч.: – озима пшениця                      
– озиме жито                      
– озимий ячмінь                      
– ярий ячмінь                      
– овес                      
– гречка                      
– просо                      
– горох                      
– кукурудза                      
Ріпак         х           х
Соя         х           х
Озима гірчиця         х           х
Соняшник         х           х
Цукровий буряк   х х х         х х  
Овочі (помідори)   х х х х       х х х
Баштанні   х х х х       х х х
Кукурудза на силос і зелений корм   х х х х       х х х
Однорічні трави: – на сіно   х х х х       х х х
– на зелений корм   х х х х       х х х
Багаторічні трави: – на сіно   х х х х       х х х
– на зелену масу   х х х х       х х х
Пожнивна кукурудза на зелений корм                      
Озиме жито на зелений корм                      

основною (зерно, насіння в доробці) та супутньою (зерновідходи, відходи насіння) пропорційно кількості умовної продукції (повноцінного зерна, насіння).

Для визначення умовної продукції зерновідходів (відходів насіння) їх фізичну вагу перемножують на коефіцієнт вмісту повноцінного зерна (насіння) у зерновідходах (відходах насіння) – 0,4 – 0,6.

Загальна кількість умовної продукції і-ої сільськогосподарської культури, Вупі, ц, розраховується за формулою:

Вупі = Вді +КвппВсі, (2.14)

де Вді – плановий обсяг виробництва зерна (насіння) у вазі після доробки, ц;

Квпп – коефіцієнт вмісту повноцінного зерна (насіння) у зерновідходах (відходах насіння);

Всі – плановий обсяг виробництва зерновідходів (відходів насіння) у фізичній вазі, ц.

Планову виробничу собівартість 1 ц основної продукції і-ої культури (зерна, насіння в доробці), Своі, грн., визначають за формулою:

Своі = (Зві – Зппі) :Вупі ∙ 1000, (2.15)

де 1000 – коефіцієнт переведення тис. грн. у грн.

Виробничі витрати, які віднесені на основну продукцію і-ої культури, Зоі, тис. грн.,встановлюють за формулою:

Зоі = СвоіВді :1000 (2.16)

де 1000 – коефіцієнт переведення грн. у тис. грн.

Виробничі витрати, що віднесені на супутню продукцію і-ої культури, Зсі, тис. грн.,визначаються за формулою:

Зсі = Зві – Зппі – Зоі (2.17)

По завершенню розрахунків слід зробити узагальнюючі висновки.

Завдання 3. Формування внутрішньогосподарського ринку, договірних

Відносин та системи внутрішніх цін на продукцію, матеріальні ресурси,


Читайте також:

  1. A) Оцінка захисних споруд за ємністю – визначення коефіцієнта Квм.
  2. A. 2. ПЕРВОБЫТНОЕ ИСКУССТВО И КУЛЬТУРА
  3. CMM. Визначення моделі зрілості.
  4. I визначення впливу окремих факторів
  5. I. Доповнення до параграфу про точкову оцінку параметрів розподілу
  6. I. ІСТОРИЧНІ ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ
  7. I.3. КУЛЬТУРА УЧЕБНОГО ТРУДА
  8. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  9. II. Елементи операційних витрат
  10. II. КУЛЬТУРА КИЇВСЬКОЇ РУСІ
  11. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  12. II.2. Культура конспектирования




Переглядів: 524

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методика виконання | Роботи і послуги підрозділів агарного підприємства

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.027 сек.