Джерело: Менеджмент персоналу. Практикум: [навч. посіб.] / О. І. Сердюк, Т. О. Сазонова, О. В. Мирна, В. О. Осташова, І. М. Шупта; за ред. О. І. Сердюк. – Полтава : ПДАА, 2012. – 344 с. – C. 34-35.
Постановка завдання 2.
Згрупувати важелі управління формуванням корпоративної культури за ознакою їх змісту.
Методика виконання.
Джерело: Менеджмент персоналу. Практикум: [навч. посіб.] / О. І. Сердюк, Т. О. Сазонова, О. В. Мирна, В. О. Осташова, І. М. Шупта; за ред. О. І. Сердюк. – Полтава : ПДАА, 2012. – 344 с. – C. 36.
Постановка завдання 3.
Проаналізуйте корпоративну культуру відомого вам підприємства (організації, установи, вашого навчального закладу) та охарактеризуйте особливості, визначивши тип за факторними ознаками, наведеними в табл. 4.2.
Методика виконання.
Джерело: Менеджмент персоналу. Практикум: [навч. посіб.] / О. І. Сердюк, Т. О. Сазонова, О. В. Мирна, В. О. Осташова, І. М. Шупта; за ред. О. І. Сердюк. – Полтава : ПДАА, 2012. – 344 с. – C. 36-39.
Практичне завдання 2.Оціночна вправа «Профіль особистості»
Необхідний час: 15-20 хвилин в групі чисельністю 15-20 осіб.
Форма проведення: у малих групах по 3-4 особи.
Порядок та зміст дій
Перед Вами оціночний лист у вигляді семантичного диференціалу. Виконайте такі процедури (на окремому аркуші).
Крок 1. Оцініть себе. Для цього визначте свої координати на кожному рядку диференціалу, поставивши відповідну крапку залежно від близькості до лівого чи правого критерію. Після цього з'єднайте всі отримані крапки і отримайте свій особистий профіль.
+3
+2
+1
-1
-2
-3
Оптиміст
Песиміст
Викликає довіру
Викликає недовіру
Зрозумілий
Незрозумілий
Тактовний
Нетактовний
Невимушений
Скутий
Самостійний
Несамостійний
Впевнений у собі
Невпевнений у собі
Сміливий
Боязкий
Товариський
Замкнутий
Активний
Пасивний
Чуйний
Байдужий
Довірливий
Підозрілий
Поступливий
Непоступливий
Альтруїст
Егоїст
Ерудований
Обмежений
Рис. 1. Бланк побудови профілю особистості
Крок 2. Попросіть своїх колег оцінити вас за цією ж процедурою.
Крок 3. Порівняйте отримані профілі, презентуйте отриману інформацію протягом 2-3 хвилин.