Умова роботи
Підприємство планує виробництво нового товару. Моніторинг фірми і ринку представлено нижче.
Таблиця 3.2
Вихідні дані по виробництву
№
п/п
| Показник
| Значення
| Од. виміру
|
| Обсяг виробництва
|
| тис. грн.
|
| Змінні витрати
|
| тис. грн.
|
| Постійні витрати
|
| тис. грн.
|
| Ціна реалізації продукції
|
| грн.
|
| Ціна сировини в одиницю продукції
|
| грн.
|
Таблиця 3.3
Вихідні дані по ситуації на ринку
№
п/п
| Вид ситуації на ринку
| Імовірність
| Ціна продукції, грн.
|
| Високий попит
| 0,3
|
|
| Стабільний попит
| 0,4
|
|
| Падіння попиту
| 0,3
|
| *До розміру цін додається номер варіанту студента
Таблиця 3.4
Вихідні дані по цінам на сировину
№
п/п
| Зміна ціни на сировину
| Імовірність
| Зміна, %
| а
| Зростає
| 0,5
|
| в
| Стабільна
| 0,3
|
| с
| Спадає
| 0,2
|
|
Визначити очікуваний прибуток підприємства та ризик впроекту.
Методика розв’язання.
Для кожної ситуації визначимо показники:
1. Виручка від реалізації
TR = P ∙Q
2. Імовірність cитуації
рситуації = рп · рс (3.13)
де рп - імовірність поведінки попиту;
рс - імовірність зміни ціни сировини.
3. Вартість одиниці сировині
Мс = Рс · κ (3.14)
де Рс - ціна сировини;
κ - коеф-т зміни ціни на сировину.
4. Очікувані витрати на сировину
ТСс = Мс ∙ Q (3.15)
де Мс - вартість од. сировини;
Q - обсяг виробництва.
5. Змінні витрати
TVC = TVCф – (Рс ∙ Q) + ТСс (3.16)
де TVCф - фактичні змінні витрати.
Результати розрахунків заносимо до таблиці 3.5.
Таблиця 3.5
Читайте також: - I. Аналіз контрольної роботи.
- I. ОСНОВНІ ЕТАПИ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
- II. Вимоги безпеки перед початком роботи
- II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
- II. СТРУКТУРА ТА ОБСЯГ КУРСОВОЇ РОБОТИ
- II.ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
- III ОФОРМЛЕННЯ І ЗАХИСТ РОБОТИ
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
- III. ПИТАННЯ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
- III. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|