Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Технічні характеристики розмелювальних машин та механізмів.

Таблиця 6.1

Показники Одиниці виміру Марка
МС 12-15 МИП- II- I МС 12-40 МДП- II- I МИК-
Продуктивність   Частота обертання робочих органів   Величина максимально допустимого зазору   Габаритні розміри: довжина; ширина; висота Маса кг/год     хв -1   мм   мм     кг       1,2             1,2       12,2       2,5             2,5             1,2      

3. Машини та механізми для отримання пюреподібних продуктів

       
   
 

 

 


Рис. 6.4. - Машина для тонкого подрібнення варених продуктів МИВП: 1 – торець; 2 – різьбова втулка; 3 – болт; 4 – каркас; 5 – клемна колодка; 6 – електродвигун; 7 – основання; 8 – панель управління; 9 – резинова манжета; 10, 11, 12 – диски; 13 – статор; 14 – кільце; 15 – бункер; 16 – гайка; 17 – ступінчате кільце; 18 – тліцевий вал; 19 – корпус; 20 – палець; 21 – лоток; 22 – вікно для виходу готового продукту.

 

Машина призначена для тонкого подрібнювання варених продуктів (м'яса, риби, печінки, овочів, круп, сиру) до часток основної маси розміром менше 0,5мм. Внутрішня поверхня статора і конічна поверхня ротора мають циліндричні канавки. При повороті регулюють кільця статор займає різні положення за висотою. При нижньому положенні статора радіальний зазор дорівнює 0,2, середньому - 0,4, верхньому - 0,6 мм відповідно.

 

Рис. 6.5. - Машина для подрібнення овочів МП – 800: 1- клинопасова передача; 2- ролико-підшипник; 3- манжети; 4- корпус; 5 –привідний вал; 6 – скидач; 7 – вихідний лоток; 8- бункер; 9 – решітка; 10- заванта-жувальний бункер; 11- ротор; 12 – приймальна воронка; 13 – вісь; 14- люк4 15- ручка; 16- ємність; 17- рама; 18 – електродвигун.

До II групи належать МП – 800, пристосування для виготовлення пюре, що поставляються до овочерізок МОП - II - I, МС 10 - 160, МС 4 - 7 - 8 - 20.

Продуктивність машин та механізмів 1 та II групи розраховуються за формулою:

 

Q = F · v · φ · ρ , ( 6.1 )

 

де φ = 0,6 ... 0,7

Потужність електродвигуна визначається за формулою

 

, ( 6.2 )

де для МИВП: W1 - потужність, яка необхідна для подрібнення

продукту, кВт;

W2-потужність, яка необхідна для пере-

борювання тертя продукту об поверхню

робочих органів, к Вт;

η - ККД.

для машини МП - 800 та механізмів:

W1 - потужність, яка необхідна для подрібнення

продукту кромками сита, кВт;

W2- потужність, яка необхідна для проштовху-

вання продукту крізь отвори сита, кВт;

η - ККД передачі.

Машини для приготування картопляного пюре у стравоварильних котлах (МКП - 60, МКП - 250)

Рис. 6.6. Машина МКП – 60

Машина призначена для варіння очищеної картоплі та подрібнення його клубнів, перемішування їх з різними компонентами і збивання картопляного пюре.

Складається з привода та котла стравоварильного на електричному обігріву КПЭ – 60.

Після того, як картопля буде зварена, а відвар злитий, візок з приводом вручну підкочують до котла. Для зручності вставлено лопаті для підбивання картоплі, привід за допомогою маховика піднімають у крайнє верхнє положення, а після встановлення – опускають донизу до упору.

Підготовлений до роботи привід вмикають. При цьому котел закривається кришкою. Через 2,5 хв. у котел через лійку додають потрібні для приготування пюре продукти. Загальна тривалість приготування пюре – 5 хв. Після закінчення роботи знімають з котла кришки і виймають лопать. Потім, натискаючи на педаль, від’єднують візок від упору котла і відкочують його в бік.

 

Продуктивність машини типу МКП визначається за формулою:

 

( 6.3 )

де V – об’єм котла, м3;

ρ – щільність картоплі, кг/м3;

φ – коефіцієнт заповнення варильної судини

φ = 0,5…0,55

T– тривалість повного циклу приготування

картопляного пюре, хв.

 

Машини для помелу кави іноземних марок FKO – 29 (Угорщина), ZANUSSI (Італія), KOVINASTROJ (Словенія) та ін. зроблені з сучасних пластикових матеріалів, мають механізми регулювання та подачі зерен з бункеру до механізму розмолу, механізми контролю за якістю продукту, які задаються мікрометричними системами ступеню (лічильниками) розходу продукту та дозаторами, механізмами автоматичного включення та виключення електродвигуна та ін.

 

 

Cadet Junior 6/S

 

Gold Body Magnum

 

 

Рис. 6.7. Машини для помелу кави фірми La Cimbali (Італія)

 

 

1. Класифікація подрібнювальних машин та механізмів.

2. У чому полягає сутність протирання продуктів?

3. Будова машини для тонкого подрібнення варених продуктів МИВП.

4. Будова та принцип дії машини МП - 800.

5. Конструкційні особливості машини для приготування картопляного пюре в котлах.

6. Як визначити продуктивність подрібнювальних машин та механізмів?

 


Читайте також:

  1. V. Поняття та ознаки (характеристики) злочинності
  2. VІІІ. Проблеми та перспективи розвитку машинобудування.
  3. Аеродинамічні властивості колісної машини
  4. Акустичні характеристики порід
  5. Аналогові обчислювальні електронні машини.
  6. БАГАТОКОВШОВІ ЕКСКАВАТОРИ. ВИЙМАЛЬНО-ТРАНСПОРТУЮЧІ МАШИНИ. КОМПЛЕКСИ МАШИН БЕЗПЕРЕРВНОЇ ДІЇ
  7. Безпека праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин
  8. Боротьба ОУН—УПА з радянською репресивною машиною
  9. Будова й основні елементи машини
  10. Будова машин постійного струму
  11. Будова, принцип роботи та характеристики МДН – транзисторів
  12. Будова, принцип роботи та характеристики тиристорів




Переглядів: 1994

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Сухарів та спецій | Загальні положення теорії різання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.017 сек.