Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник






Виготовлення з кремів бордюрів, орнаменту, квітів і т.д

Різноманітні візерунки на тортах і тістечках виконують відсаджуючи крем з металевих фасонних трубочок , встановлених у відсаджувальний мішок.

Красивою прикрасою для тортів і тістечок є різноманітні квіти з крему , виготовлених за допомогою шприцювальних трубочок. Відсаджуючи квіти з крему, слід дотримуватись їх натурального забарвлення , не даючи дуже яскраві тони. За необхідності поєднання в 1 пелюстці двох або більше колірних відтінків в корнети накладають паралельними шарами креми відповідних відтінків. Крупні квіти перед нанесенням на торти спочатку формують на тарілці або пергаментовому папері, а потім закріплюють у холодильних камерах, після чого ножем переносять на торт.

Однією з основних прикрас тортів і тістечок є троянда з крему. При виготовленні її спочатку вирізують з без квіту конусний коржик, який служить підставою для троянди. Коржик затримують на спеціальному утримувачі або загостреній палиці. За відсутності бісквітного коржика можна використовувати як основу заморожений конусоподібний шматочок крему. Квітку троянди відсаджують з плоскої зігнутої трубочки з овальним зрізом або прямим зрізом.

Утримувач з основою беруть в ліву руку, правою тримають корнети з кремом. Помістивши корнети майже під тупим кутом до бісквітного коржика вичавлюють її на вершину при періодичному повернені утримувача 5-6 вертикальних пелюсток, які зображатимуть пелюсткову завязь. Одночасно з повертанням утримувача проти годинникової стрілки правою рукою послідовно наносять на основу 4-5, а іноді і більше ярусів пелюсток. У 1-муряду пелюстку шприцюють з деяким нахилом верхнього краю всередину квітки. У 2-му пелюстки шприцюють якби сторч, у подальших рядках вологіше. Готову троянду знімають з утримувача за допомогою вилки, яку підкладають під денце бісквітного коржика і безпосередньо переносять на прикрашуваний виріб.

Нарядною прикрасою є бордюри., крім того, що вони додають виробу нарядність , вони ще згладжують краї , прикривають тріщини і щілини. Бордюрам прикрашають верх, бічні сторони або підставу торта. Бордюрами для верху тортів оздоблюють тільки верхні краї, але не прикривають усю поверхню. Бічні бордюри найбільш поширені, ними прикрашають бічні поверхні тортів. Бувають ще і комбіновані бордюри. Їх виконують у вигляді черепашок, різьблених вірьовок, зірочок (в-ться за допомогою трубочки із зубчиками), і стрічок з бантами (за допомогою трубочки клиноподібним зрізом).

На тортах часто необхідно робити різноманітні надписи. Вони можуть бути однотонними, а також індивідуальні , текст який дається особисто замовником торта. У написах зустрічаються числові позначення, ставляться одні цифри. Текстові і числові написи виконують на картках з цукрової мастики найрізноманітніших форм і кольорів; на тонких пластинах з желе; на пластинах з шоколаду, карамелі, грильяжі;безпосередньо на кремовій або глазурованій поверхні тортів.

Для надписів в –ють крем масляний, білковий ,темперований шоколад, карамель, глазур, малюнкові маси за допомогою корн етика, не великого розміру.


Читайте також:

  1. Вибір способу виготовлення заготовки. Попереднє проектування заготовки.
  2. Виготовлення виробів з полімерних матеріалів
  3. Виготовлення виробів на основі рідких полімерів
  4. Виготовлення гайок і шайб.
  5. Виготовлення деталей із склопластика
  6. Виготовлення дисків.
  7. Виготовлення до обробки яєць
  8. Виготовлення зірочок.
  9. Виготовлення зубів і штифтів.
  10. Виготовлення колінчатих валів і осей.
  11. Виготовлення ланок ланцюгів.




Переглядів: 976

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Технологія приготування кремів: масляних, білкових, заварних. | Технологія приготування цукрових напівфабрикатів: мастики, сиропів, желе, прикрас з шоколаду.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.009 сек.