МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Гусячих — 29—31 день.Режим інкубації передбачає регулювання температури, яку підтримують з 1-го до 12—14-го дня близько 37,5—38 °С, з 13—15-го до 18—20-го дня — 38—38,5 °С, з 19—21-го до 28—29-го дня — 38,5—39 °С. Відносна вологість повітря має становити 50—70 %. Інкубацію яєць проводять у шафових інкубаторах «Універсал-48», «Універсал-50» та кімнатному «Рекорд-За». Інкубація — це виведення молодняка з яєць птиці. ІНКУБАЦІЯ ЯЄЦЬ При природній інкубації молодняк виводиться із яєць під квочкою, а при штучній — у спеціальному апараті — інкубаторі, за допомогою якого можна виводити молодняк птиці в усі пори року і в потрібній кількості. Успіх інкубації залежить від повноцінності яєць і режиму інкубування. Для інкубації потрібні високоякісні свіжі запліднені яйця (1—5 днів після їх знесення). Для інкубації відбирають яйця з масою не менш як: курячі — 62 г, качині — 65, правильної форми (дуже довгі і круглі вибраковують) і проглядають їх на овоскопі. У запліднених яєць при просвічуванні видно зародок. Свіже яйце має невелику повітряну камеру — до 1—1,5 см в діаметрі. Якщо камера велика або знаходиться збоку, то яйце для інкубації непридатне. Яйця, що закладаються в інкубатор, повинні бути свіжими (не більше 2-3 днів), чистими, їх не можна мити чи витирати. Яйця закладають за певним графіком - по кілька лотків кожного дня, з інтервалом 3-4 доби або за один раз. У камерах інкубатора підтримуються певні умови для виведення молодняку з яєць, який називається режимом інкубації. Режим інкубації включає регулювання температури, відносної вологості повітря, вентиляцію, періодичне перевертання яєць. Режими інкубації для різних видів птиці різні: для качок - температура 37,5 °С, тривалість 27 діб; гусей - 39,5 °С, тривалість 30 діб; індиків - 37,5 °С, тривалість 27 діб. Для курячих яєць в інкубаторі підтримується температура 37,5 °С, відносна вологість повітря 55%. Тривалість інкубації 21 доба, за яку необхідно провести 12 перевертань. Яйця в лотках періодично перевертають. Під час інкубації проводять біологічний контроль яєць — просвічують їх овоскопом. Перший раз курячі яйця просвічують на 6-й, а інших видів сільськогосподарської птиці — на 8—9-й день інкубації. З інкубатора видаляють яйця із загиблими зародками. Другий раз яйця просвічують тільки в контрольних лотках. Востаннє розвиток зародків перевіряють, коли перекладають яйця на вилуплювання (при появі перших накльовів). Інкубація курячих яєць триває 20—21 день; індичих і качиних — 27—28; При правильному режимі інкубації вилуплювання молодняка триває 18—24 год. За цей період 2—3 рази вибирають молодняк. Кондиційний молодняк передають на вирощування, а слабкий — знищують.
Читайте також:
|
||||||||
|