Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Нормальний ріст і розвиток бройлерів залежать від годівлі.

Технологія виробництва дієтичних яєць на птахофабриках та м’яса бройлерів.

У пташниках, де рівень механізації невисокий, яйця збирають 4-5 разів протягом робочого дня.

Відповідно до ГОСТ 27583-88 курячі яйця залежно від строків зберігання та якості розділяють на дієтичні й столові.

До дієтичних відносять яйця, строк зберігання яких не перевищує сім діб, не враховуючи дня знесення;

До столових – ті, що зберігалися не більше 25 діб від дня сортування, не враховуючи дня знесення, а також у холодильниках не більше 120 діб.

Залежновід маси дієтичні й столові яйця поділяють на категорії – добірну, першу та другу. Яйця маркують фарбою, яка дозволена для використання в харчовій промисловості.

Після сортування яйцярозміщують у прокладки, потім у ящики, куди вкладають паперові ярлики із зазначенням найменування підприємства, категорії, дати сортування та кількості яєць.

Дієтичні й столові яйця зберігають при температурі не вище 200С. у холодильниках вони повинні знаходитись при температурі від 00С до – 20С і відносній вологості повітря 85-88%.

Бройлер –це гібридні курчата м’ясних або м’ясо-яєчних порід, спеціально вирощені на м’ясо до 7-10-тижневого віку.

Переваги бройлерів:

1. Висока інтенсивність росту (1,8-2,2 кг);

2. Низькі витрати кормів (на виробництво 1 кг м’яса витрачають 2-3 к.од.);

3. М’ясо бройлерів вважається дієтичним, воно містить всі необхідні для людини амінокислоти, макро і мікроелементи;

4. Високий забійний вихід 65-70%.

Головними елементами вирощування бройлерів з часу їх виведення і до забою є відповідні умови мікроклімату (температура, вологість, чистота повітря, світловий режим) та старанний догляд за курчатами.

Вологість повітря в перші дні життя бройлерів повинна бути 65-70%, а в кінці вирощування – 60-68%.

Велике значення має світловий режим – тривалість світлового дня й інтенсивність освітлення. Перші три тижні з початку вирощування курчат освітлюють протягом усієї доби, потім щодня знижують тривалість світлового дня на 30 хв, доводячи її до 16 год.

▲ Оптимальна температура в приміщенні 24-28, а під брудером температ. 33-350С. під один брудер садять 500 – 600 голів. 15-25голів на м2.

З добового віку і до кінця вирощування бройлерів годують сухими комбікормами, яких дають їм досхочу. Важливе значення мають кількість і якість протеїну, збагачення комбікормів вітамінами, мікроелементами і антибіотиками. Комбікорми повинні містити 2-3 види зернових кормів. Для їх виготовлення застосовують кукурудзу, пшеницю, ячмінь, а також премікси, макро- і мікроелементи, амінокислоти і вітаміни.

При годівлі бройлерів рекомендують використовувати два види комбікормів: стартові та фінішні.

Стартовий комбікорм згодовують курчатам від добового до 4-тижневого віку. Відповідно до рекомендацій, у 100г цього комбікорму має бути: сирого протеїну – 22 г, клітковини – 4 г, кальцію – 1,0, фосфору – 0,8, натрію – 0,3г, а також незамінні амінокислоти, добавки вітамінів та інших мікроелементів.

Фінішний комбікорм починають згодовувати від 4-тижневого віку до забою. В 100 г цього корму повинно бути сирого протеїну – 19 г, клітковини – 4,5, кальцію 0,9, фосфору – 0,7, натрію – 0,3г.

Запам’ятайте:

Інкубація – основа відтворення птиці, це виведення молодняку в інкубаторах. Придатність яйця для інкубації визначають за допомогою овоскопу. Інкубаційне яйце для відтворення племінного стада курей має масу 52 – 67 г, індиків – 75-100, качок – 75-95, гусей – 130-200.


Читайте також:

  1. Pp. Розвиток Галицько-волинського князівства за Данила Романовича
  2. V Розвиток кожного нижчого рівня не припиняється з розвитком вищого.
  3. Аграрні реформи та розвиток сільського госпо- дарства в 60-х роках XIX ст. — на початку XX ст.
  4. Адміністративно-територіальний устрій та соціально-економічний розвиток
  5. Актуальність безпеки життєдіяльності. Сталий розвиток людини
  6. Акцентуація характеру – перебільшений розвиток певних властивостей характеру на шкоду іншим, в результаті чого погіршуються відносини з оточуючими людьми.
  7. Бурхливий розвиток емпіричної соціології
  8. Вiковi особливостi волi. Розвиток i формування волi
  9. Валютна система та її розвиток
  10. Велика депресія 1929–1933 рр. і економічний розвиток країн у 30-х рр. ХХ ст. Виникнення кейнсіанства
  11. Великі географічні відкриття та їхній вплив на економічний розвиток Європи
  12. Види мислення. Розвиток мислення. Поняття про інтелект.




Переглядів: 830

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Годівля і утримання птиці. | Посе­лення, вільні від повинностей, називалися слободами.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.