МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Нормальний ріст і розвиток бройлерів залежать від годівлі.Технологія виробництва дієтичних яєць на птахофабриках та м’яса бройлерів. У пташниках, де рівень механізації невисокий, яйця збирають 4-5 разів протягом робочого дня. Відповідно до ГОСТ 27583-88 курячі яйця залежно від строків зберігання та якості розділяють на дієтичні й столові. До дієтичних відносять яйця, строк зберігання яких не перевищує сім діб, не враховуючи дня знесення; До столових – ті, що зберігалися не більше 25 діб від дня сортування, не враховуючи дня знесення, а також у холодильниках не більше 120 діб. Залежновід маси дієтичні й столові яйця поділяють на категорії – добірну, першу та другу. Яйця маркують фарбою, яка дозволена для використання в харчовій промисловості. Після сортування яйцярозміщують у прокладки, потім у ящики, куди вкладають паперові ярлики із зазначенням найменування підприємства, категорії, дати сортування та кількості яєць. Дієтичні й столові яйця зберігають при температурі не вище 200С. у холодильниках вони повинні знаходитись при температурі від 00С до – 20С і відносній вологості повітря 85-88%. Бройлер –це гібридні курчата м’ясних або м’ясо-яєчних порід, спеціально вирощені на м’ясо до 7-10-тижневого віку. Переваги бройлерів: 1. Висока інтенсивність росту (1,8-2,2 кг); 2. Низькі витрати кормів (на виробництво 1 кг м’яса витрачають 2-3 к.од.); 3. М’ясо бройлерів вважається дієтичним, воно містить всі необхідні для людини амінокислоти, макро і мікроелементи; 4. Високий забійний вихід 65-70%. Головними елементами вирощування бройлерів з часу їх виведення і до забою є відповідні умови мікроклімату (температура, вологість, чистота повітря, світловий режим) та старанний догляд за курчатами. Вологість повітря в перші дні життя бройлерів повинна бути 65-70%, а в кінці вирощування – 60-68%. Велике значення має світловий режим – тривалість світлового дня й інтенсивність освітлення. Перші три тижні з початку вирощування курчат освітлюють протягом усієї доби, потім щодня знижують тривалість світлового дня на 30 хв, доводячи її до 16 год. ▲ Оптимальна температура в приміщенні 24-28, а під брудером температ. 33-350С. під один брудер садять 500 – 600 голів. 15-25голів на м2. З добового віку і до кінця вирощування бройлерів годують сухими комбікормами, яких дають їм досхочу. Важливе значення мають кількість і якість протеїну, збагачення комбікормів вітамінами, мікроелементами і антибіотиками. Комбікорми повинні містити 2-3 види зернових кормів. Для їх виготовлення застосовують кукурудзу, пшеницю, ячмінь, а також премікси, макро- і мікроелементи, амінокислоти і вітаміни. При годівлі бройлерів рекомендують використовувати два види комбікормів: стартові та фінішні. Стартовий комбікорм згодовують курчатам від добового до 4-тижневого віку. Відповідно до рекомендацій, у 100г цього комбікорму має бути: сирого протеїну – 22 г, клітковини – 4 г, кальцію – 1,0, фосфору – 0,8, натрію – 0,3г, а також незамінні амінокислоти, добавки вітамінів та інших мікроелементів. Фінішний комбікорм починають згодовувати від 4-тижневого віку до забою. В 100 г цього корму повинно бути сирого протеїну – 19 г, клітковини – 4,5, кальцію 0,9, фосфору – 0,7, натрію – 0,3г. Запам’ятайте: ♣ Інкубація – основа відтворення птиці, це виведення молодняку в інкубаторах. Придатність яйця для інкубації визначають за допомогою овоскопу. Інкубаційне яйце для відтворення племінного стада курей має масу 52 – 67 г, індиків – 75-100, качок – 75-95, гусей – 130-200. Читайте також:
|
||||||||
|