МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Організація та обслуговування робочих місцьРобоче місце – це зона трудової діяльності робітника або групи робітників, оснащена всім необхідним для успішного здійснення роботи. Разом з тим це первинна ланка виробничої структури підприємства, яка може функціонувати відносно самостійно. Організація робочого місця – це система заходів щодо його планування, оснащення засобами і предметами праці, розміщення в певному порядку, обслуговування й атестації. Планування робочого місця передбачає раціональне розміщенян в просторі матеріальних елементів виробництва, зокрема, устаткування, технологічного та організаційного оснащення, а також робітника. Робоче місце має робочу, основну і допоміжну зони. В основній зоні (обмежується досяжністю рук людини) розміщують засоби праці, що постійно використовуються в роботі. У допоміжній зоні розміщують предмети праці, які застосовують рідко. Оснащення робочого місця – це сукупність засобів праці, необхідних для виконання конкретних трудових функцій, а саме: · організаційне оснащення – оргтехніка, засоби зв’язку і сигналізації, освітлювальна апаратура, робочі меблі, тара та ін.; · технологічне оснащення – робочі та вимірювальні інструменти, запасні частини; · робоча документація. Оснащення робочих місць масових професій може здійснюватися за типовими проектами, в яких ураховані необхідні рекомендації щодо оснащенян і планування робочих місць даного виду. Робочі місця можна класифікувати за різними ознаками: · за професіями; · за кількістю виконавців (індивідуальні, парні, колективні); · за ступенем спеціалізації (спеціалізовані, універсальні); · за кількістю устаткування, що обслуговується (одноверстатні, багатоверстатні); · за рівнем механізації (ручної роботи, машинно-ручними, машинними, автоматизованими, апаратурними трудовими процесами); · за специфікою умов праці (стаціонарні і рухомі, підземні і висотні, зі шкідливими і небезпечними умовами). Обслуговування робочих місць здіснюється за такими функціями: · енергетична – забезпечення робочих місць електроенергією, стисненим повітрям, парою, водою, а також опаленян виробничих приміщень; · транспортно-складська – доставлення предметів праці до робочого місця, вивезенян готової продукції і відходів виробництва, зберігання, облік і видача матеріалів, сировини та інших цінностей; · підготовчо-технологічна – розподіл робіт за робочими місцями, комплектування технічної документації, підготовка інструменту та допоміжних матеріалів, інструктаж виконавців щодо передових методів праці; · інструментальна – зберігання, застосування, комплектування і видача на робочі місця всіх видів інструменту, пристроїв, технологічного оснащення; · налагоджувальна – налагодження і регулювання технологічного устаткування; · міжремонтна – профілактичне обслуговування; · контрольна – контроль якості сировини, напівфабрикатів і готових виробів; · облікова – облік бракованої продукції та аналіз причин браку, профілактичні заходи для підвищенян якості продукції.
Читайте також:
|
||||||||
|