Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Відгодівля свиней

Годування відлучених поросят

Годування поросят - сосунів

Загальні правила годівлі свиней

Всі корми, які використовуються для годівлі свиней, повинні бути доброякісні.

Корми видаються свиням у відповідності з призначеним раціоном.

Дають тваринам стільки кормів, скільки вони зможуть з’їсти Після годівлі очищають годівниці від залишків кормів, миють і заповнюють водою.

Корми роздають згідно з розпорядком дня, не допускаючи при цьому різкої зміни видів корму.

У зимовий період підготовлені до годівлі корми повинні мати температуру +25-30оС.

Молодняк до 4- місячного віку годують 3-5 разів на день, старших – 2-3 рази на день.

Всі зернові корми і макуху краще всього видавати у подрібненому вигляді.

Подрібнені до стану борошна корми знижують моторну і секретну функцію шлунково-кишкового тракту.

Корене- і клубнеплоди миють і варять, а частину згодовують у сирому вигляді.

Великостеблисту траву подрібнюють і дають в суміші з концентрованими кормами. Малостеблисту траву згодовують у натуральному вигляді.

Сіно подрібнюють, запарюють і здобрюють концентрованими кормами.

Всі кухонні відходи перед годівлею свиням підлягають обов'язковій термічній обробці.

Годівля свиней проводиться на відведеному майданчику, що прискорює процес годування і скорчує затрати праці. Напувати свиней потрібно чистою водою і вволю.

Основну частину корму поросята – сосуни отримують у вигляді молока від свиноматки. З 5-ї доби починають давати мінеральну підкормку. В окремі годівниці, поділені на секції, дають крейду, м'ясо-кісткове борошно, червону глину, деревне вугілля. Крім того, дають добре просмажений ячмінь. З 6-7-ої доби починають давати розсипчасту кашу. З 11-ої доби підгодовування кашею проводять 3 рази на добу. З 21-ої доби до концентрованих кормів додають сінне борошно та подрібнені коренеплоди. До кінця першого місяця кількість концентрованих кормів доводять до 0,4 кг на добу; на кінець другого місяця кількість концентрованих кормів доводиться до 0,8 кг., коренеплоди, відповідно, до 1-1,5 кг на добу.

 

Відлучення поросят, як правило, проводять у 2- місячному віці. При цьому в перші 4-5 діб поросят підпускають до матки, відповідно, 4-3-2-1 раз на добу. Годувати відлучених поросят потрібно тричі на добу. Їм призначають більшу кількість поживних і свіжих кормів, в літній період - зелена підгодівля і пасовище вволю, а також додають мінеральну та зернову підкормку, так як і поросятам - сосунам.

Мета відгодівлі – одержання в найкоротший термін м'яса і сала при низькій собівартості продукції. Цього можна досягнути за умов правильної організації годівлі, догляду і утримання свиней. Важливими факторами, які впливають на швидкий розвиток і ефективність відгодівлі є: породність свиней, їх вік та стан апетиту під час відгодівлі.

Для підсобних господарств найбільш ефективними для відгодівлі вважаються такі породи: велика біла, миргородська, українська степова, біла довговуха.

Розрізняють такі типи відгодівлі: м'ясний, напівсальний, сальний.

Для м'ясної відгодівлі використовують поросят 3-4–місячного віку, кнурці повинні бути кастровані, знімають з м'ясної відгодівлі у 6-8 – місячному віці, живою вагою 90-100 кг; для напівсальної беруть добре відгодований молодняк у віці 4-х місяців, знімають з відгодівлі у віці 9-10 місяці, при живій вазі 130-140 кг.; для сальної відгодівлі використовують, як правило, вибракуваних дорослих свиней, а також маток, які перевірялися, живою вагою 150-160кг.

 


Читайте також:

  1. Баланс м’яса свиней в України у забійній масі (2003 – 2005 рр. та прогноз на 2006 р.), тис. т
  2. Вирощування та відгодівля на м’ясо худоби.
  3. Нормативи витрат часу на обслуговування свиней на відгодівлі
  4. Особливості травлення у шлунку коней та свиней.
  5. Породи свиней та їх продуктивність
  6. СИСТЕМИ ТА СПОСОБИ УТРИМАННЯ СВИНЕЙ
  7. Типи відгодівлі свиней




Переглядів: 1302

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Кастрація | Збереження приплоду

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.