МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Свіжі плоди
Фактори, що впливають на хімічний склад та властивості плодів: – біологічні особливості кожного виду помологічного сорту; – строки збирання плодів; – географічні і природнокліматичні зони їх вирощування; – вид агротехнічних засобів; – екологія навколишнього середовища. Свіжі плоди поділяються на такі групи: 1). Насіннячкові плоди складаються зі шкірочки, м’якоті, насіннєвої камери і насіння. До плодів цієї групи відносять яблука, груші, айву, горобину, мушмулу, глід. 2). Кісточкові плоди складаються зі шкірочки, м’якоті і кісточки, в якій містяться насіння. До кісточкових плодів відносять сливи, вишні, черешні, абрикоси персики. 3). Ягоди поділяють на справжні – утворюються за рахунок зав’язі, складаються зі шкірочки, м’якоті, в якій розміщено насіння (є безнасінневі ягоди), до яких відносять виноград, смородину, порічку, аґрус, журавлину, чорницю, брусницю; несправжні – складаються з роз рослого плодоложа, на якому містяться сухі плодики-сім’янки, це суниці і полуниці; складні – складаються з окремих плодиків, що зрослися між собою – малина, ожина. 4). Цитрусові плоди мають будову багатогніздних ягід, вкритих шкірочкою, за місцем вирощування їх відносять до субтропічних: мандарини, апельсини, лимони, грейпфрути, цитрини, помпельмуси, померанець. 5). Тропічні плоди мають різну будову і об’єднані в групу за природнокліматичною зоною вирощування: ананаси, банани, манго, фініки, папайя, авокадо, гуява, мангустам, лічжі, сапотіла, пасифлора, карамболь, анони. 6). Субтропічні плоди об’єднані не за будовою, а за природнокліматичною зоною вирощування: хурма, маслини, унабі, гранати, фейхоа, інжир. 7). Горіхоплідні поділяють на несправжні горіхи – волоський, мигдаль, фісташки і справжній – ліщина, фундук. Кожна група плодів має багато помологічних, а виноград – ампелографічних сортів. Яблука, груші пізні, айва, абрикоси, персики, сливи і алича крупноплідна, вишні, черешні, виноград поділяють на першу і другу помологічну групи. До першої групи відносять сорти плодів високої харчової цінності, гарного зовнішнього вигляду, які добре транспортуються і зберігаються. Такі сорти мають більш високу цінову вартість.
Таблиця 4
Продовження таблиці 4
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|