МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Свіжі овочіТЕМА 3. СВІЖІ ПЛОДИ І ОВОЧІ ТА ПРОДУКТИ ЇХ ПЕРЕРОБКИ
Овочі поділяють залежно від того, які органи рослин використовуються в їжу, на дві групи: вегетативні і плодові. Вегетативні овочі: Бульбоплоди – картопля, топінамбур, батат. Коренеплоди – морква, буряки, редиска, редька, пастернак, коренеплідні петрушка та селера. Капустяні – капуста білоголова, червоноголова, савойська, брюссельська, кольрабі, цвітна, проколі, листовка. Цибулини – цибуля ріпчаста, цибуля зелена (перо), цибуля-батут, шніт, порей, шалот, слизун, багатоярусна, часник, черемша. Зелені – салат, шпинат, острогін, меліса цитронова, коріандр, майоран, фенхель, м’ята тощо. Десертні – ревінь, спаржа, артишок. Плодові овочі: Гарбузові – гарбузи, кавун, дині, огірки, кабачки, патисони. Томатні – томати, баклажани, перець. Зернобобові – нестиглі горох, квасоля, боби, цукрова кукурудза. Крім товарознавчої існують ботанічна, біологічна, обліково-статистична класифікації. Обліково-статистична класифікація передбачає розподіл овочів і плодів на досить великі групи, що зумовлено зручністю статистичного, оперативного обліку і звітності. Групи не співпадають з групами товарознавчої класифікації.
Таблиця 3
Продовження таблиці 3
Продовження таблиці 3
Типи плодоовочесховищ: 1. Тимчасові сховища – катаги, траншеї з природним і активним вентилюванням. 2. Стаціонарні сховища для плодів і овочів класифікуються: за цільовим призначенням – спеціалізовані для зберігання окремих видів плодів та овочів, неспеціалізовані або універсальні для зберігання усіх або декількох видів продукції; за способом зберігання – з засіками, стелажні, тарні (контейнерні), навальні (без засіків і тари, завантажуються спеціальним шаром продукції); за засобом підтримання температурно-вологісного і газового режимів зберігання – сховища з механізованим загально обмінним, з активним вентилюванням, з природним або штучним охолодженням, з регульованим газовим середовищем; за місткістю – невеликі (до 250 т), середні (до 1000 т), великі (більше 1000 т); за конструктивними особливостями щодо рівня землі – наземні, напівзаглиблені, заглиблені, одноповерхові з підвалом, багатоповерхові; за способом завантаження – при рельсові, без залізничних шляхів, з заїздом і без заїзду транспорту у сховище; за місцем знаходження – в місцях виробництва і в місцях споживання плодоовочевої продукції.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|