МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Класифікація жирових продуктівТЕМА 8. ХАРЧОВІ ЖИРИ
Жир – це ефір-гліцерид, що складається з гліцерину (10…16%) і жирних кислот (84…90%). В натуральних жирах, вилучених з олійних культур і сала сирцю, містяться гліцериди і супутні речовини (0,5…3,5%): фосфоліпіди (фосфатиди), стерини (стероли), віск, глікозиди, білкові, барвні речовини, вітаміни тощо. До жирових продуктів відносять рослинні, тваринні, комбіновані жири, майонез і продукти типу майонезу (рис. 1).
Таблиця 8 – Торговельний асортимент олії
Жири тваринні топлені виготовляють таких видів: воловий, свинячий, баранячий, кістковий вищого і першого товарного ґатунку і збірний, який на товарні ґатунки не поділяють, виробляють також гусячий, курячий, качиний жири, а в країнах Середньої Азії – кінський. Маргарин – це продукт гідрогенізації олії або переетерифікації жирів.
Таблиця 9 – Класифікація та асортимент маргаринів
Жири кулінарні, кондитерські і хлібопекарські являють собою різні безводні суміші жирів: рафінованої, дезодорованої олії, саломасу або універсальної жирової суміші, переетерифікованих, тваринних топлених жирів.
Майонез – це сметаноподібна дрібнодисперсна емульсія типу «масло у воді», виготовлена з рафінованої дезодорованої олії з додаванням емульгаторів – стабілізаторів, ароматизаторів, смакових харчових домішок і прянощів. Залежно від набору харчових, смакових, желюючих та інших речовин майонези поділяють на столові, з прянощами, з смаковими і желюючими добавками, дієтичні, а за калорійністю – висококалорійні – більше 55 % жиру, середньо калорійні – 40…55%, низькокалорійні – менше 40%. До столових майонезів відносять «Провансаль» і «Любительський». До майонезів з прянощами – «Весна», «З перцем», «З кмином», «Ароматний». До майонезів зі смаковими і желюючими домішками відносять «Салатний», «Московський», «Апельсиновий». До продуктів типу майонезу відносять соуси, приправи, заливки.
|
<== попередня сторінка | | | наступна сторінка ==> |
Рибні товари та харчові концентрати | | | VI. Практична робота. |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|