Служить для відділення кристалів сахарози в утфелі від патоки. tутфеля = 70o, частота обертання мішалки 200-250 обертів за хв. Кристали цукру затримуються на стінках сітки, а зелена патока проходить через сито і відводиться, коли зелена патока перестає відділятись в барабан вводять тонким струменем гарячу воду t води 75-80оС для відбілювання кристалів у кількості приблизно 2% до маси утфелю, вода забираючи залишки патоки розчинить і деяку кількість цукру. Цей розчин називають білою патокою із зеленою не змішують, а збирають окремо. Після води цукровий пісок обробляють перегрітою парою у кількості половина пари конденсується на кристалах цукру додатково змиваючи з них залишки патоки, інша половина видаляється через вентиляційну трубу.
1. Підтримує високу температуру по всій масі цукрового піску, тобто полегшує подальше сушіння.
2. Зменшує в’язкість патоки.
3. Покращує відбілювання.
Сушіння та зберігання цукру-піску
Сушать нагрітим повітрям у мішках.
Є продовженням цукрового виробництва.
Розчинення цукру-піску
Фільтрація
Знебарвлення активованим вугіллям
Уварювання та кристалізація
біла патока Центрифугування та пробілювання насичений розчин цукру
зелена патока
Пресування
Сушіння
Розпилювання
Упаковка
Цукрова пудра виробляється із відходів при розпилюванні пресованого цукру.