Лекція №3. Варильне устаткування
Варильне устаткування забезпечує теплову обробку харчових продуктів у рідкому середовищі (при повному або частковому зануренні) чи в парі.
Стравоварильні котли (рис. 6) можна класифікувати за такими ознаками:
1. Залежно від способу обігрівання:
- з безпосереднім обігрівом;
- з непрямим обігрівом.
2. За способом встановлення:
- стаціонарні;
- перекидні;
- зі з’ємною варильною посудиною.
3. Залежно від джерела теплоти:
- електричні;
- газові;
- парові;
- твердопаливні.
Рис. 6. Принципова схема електричного стравоварильного котла з непрямим обігрівом:
1 – ТЕНи, 2 – постамент; 3 – пароводяна сорочка; 4 – зливний кран з металевим фільтром; 5 – теплова ізоляція; 6 – варильна посудина; 7 – кришка; 8 – клапан-турбінка; 9 – подвійний запобіжний клапан; 10 – електроконтактний монометр; 11 – наповнювальна воронка; 12 – кран рівня
Читайте також: - Безпека виробничого устаткування.
- Ваговимірювальне устаткування
- Ваговимірювальне устаткування
- Варильне устаткування
- Вид заняття: лекція
- Вид заняття: лекція
- Вид заняття: лекція
- Вид заняття: лекція
- Вид заняття: лекція
- Визначення потужності різального устаткування
- Визначення потужності сортувально-калібрувального устаткування.
- Визначення потужності устаткування для очищення коренеплодів
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|