Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Зона технічних приміщень

Зона обслуговування

Зона виробництва

Зона складських приміщень

 

v складські приміщення проектують поблизу виробничих;

v розвантажувальну площадку – з боку господарського подвір’я та обладнують навісом і рампою;

v комори продуктів і охолоджувальні камери не розміщують під мийними та санітарними вузлами, адміністративно-побутовими приміщеннями, а також виробничими приміщеннями з трапами;

v стаціонарні охолоджувальні камери не розміщують – поруч із приміщеннями котелень, бойлерних і душових, а також над та під ними

v комори проектують без природного освітлення з північного, північно-західного боку будівлі або в центрі будівельного об’єму будівлі закладу;

v приміщення завантажувальних, розташованих у цокольних або підвальних поверхах, обладнують люками з дверима (вертикальними) і пандусами. Над розвантажувальними площадками, платформами та люками передбачають навіс.

Вхід у приміщення завантажувальної закладів із кількістю місць у залах понад 100 проектують окремо від входу для персоналу.

У закладах ресторанного господарства з кількістю місць у залах 500 і більше перед приміщенням завантажувальної необхідно проектувати платформу висотою 1,1 м, шириною 3 м і довжиною не менше 3 м.

 

Ø виробничі приміщення необхідно розміщувати в надземних поверхах;

Ø обов’язково природне освітлення;

Ø виробничі цехи, що обслуговують зали, розташовують на одному рівні з ними;

Ø приміщення, в яких процеси пов’язані з утворенням горючого пилу (просіювання борошна, цукру), а також використанням горючих газів (цехи з газовим, тепловим устаткуванням), не допускається розміщувати безпосередньо під приміщеннями, призначеними для одночасного перебування понад 50 осіб.

 

v приміщення для відвідувачів необхідно розміщувати в надземних поверхах;

v зону обслуговування зазвичай розміщують з боку головного фасаду будівлі або вздовж фасаду. За сприятливих містобудівних умов зону обслуговування розташовують уздовж південного або південно-східного фасаду будівлі закладу;

v мийну столового посуду необхідно розташовувати на одному рівні із залою;

v гардеробні, санітарні вузли, умивальні, буфети, мийні, роздавальні, сервізні допускається проектувати без природного освітлення.

 

v вентиляційні камери, насосні, машинні відділення холодильних установок, теплопункти та інші приміщення з устаткуванням, що є джерелом шуму і вібрацій, не розташовують суміжно, над і під робочими приміщеннями, приміщеннями, де постійно перебувають люди та у громадських будинках;

v при проектуванні майстерень слід враховувати, що в підвальних і цокольних поверхах не розміщують приміщень, в яких застосовують або зберігають горючі гази, а також легкозаймисті матеріали

 


Читайте також:

  1. Абсолютизація формально-технічних пошуків у мистецтві ХХ ст.
  2. Акустичний контроль приміщень через засоби телефонного зв'язку
  3. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  4. Вентиляція виробничих приміщень
  5. Вентиляція виробничих приміщень
  6. Вентиляція виробничих приміщень. Види вентиляції.
  7. Вентиляція приміщень
  8. Види підсобних приміщень, їх характеристика
  9. Види приміщень для обслуговування споживачів, їх характеристика
  10. Визначення ефективності технічних та організаційних нововведень.
  11. Визначення технічних норм часу на основні операції
  12. Визначення технічних норм часу на основні операції




Переглядів: 652

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Центральні білизняні | Склад, розміри господарських та виробничих приміщень залежно від категорії і типу готелю.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.