Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Інвентар для перевірки розмірів і якості товарів.

До цієї групи входять: овоскопи-виноскопи, пробовідбірники, шаблони, вимірюючі інстру­менти.

Овоскоп-виноскоп призначений для перевірки якості яєць і вин на просвіт. Прилад складається з корпусу напівсферичної форми і двох знімних кришок з отворами для яєць і винних пляшок. У нижній час­тині корпусу є електропатрон з лампочкою потужністю 40 Вт. Одночас­но в приладі можна просвітити 30 яєць або дві пляшки з вином.

До інвентарю для підготовки до продажу і продажу продовольчих то­варів належать різні інструменти і пристосування: сокири, пили-ножівки, ножі, стільці-колоди, обробні дошки, призначені для розрубу, оброблення і нарізки м'яса, субпродуктів і риби, ніж-струна для нарізання монолітів масла (рис. ).

Для розпилювання четвертин туш м'яса, риби застосовують стрічкові малогабаритні електропили.

Залежно від призначення ножі підрозділяють на три підгрупи: для оброблення м'яса, риби, птиці; гастрономічні та хліборізальні.

Ножі для оброблення в магазинах м 'яса, риби і птиці включають ножі для розрубу м'яса, ножі-сікачі, ножі-рубаки, ножі обвалювальні, ножі рибообробні.

До гастрономічних ножів належать філейні ножі, гастрономічні (ковбасні), кухонні ножі, ножі для нарізання шинки, сиру та вершково­го масла, комплекти ножів-струн для нарізання монолітів масла.

Філейний ніж застосовують для розрізання окостів, грудинки, ру­летів, філе риби. Вони мають трохи звужене лезо і випускаються трьох розмірів — малий, середній і великий.

Гастрономічний ніж (ковбасний) застосовують для розрізання ковбас і твердих гастрономічних виробів. Він має довге лезо з поступовим заго­стренням кінця.

Ножі кухонні застосовують для нарізання готової продукції і напівфабрикатів з м'яса, риби, птиці, овочів, тіста. Ножі мають трохи вигнуте лезо. Випускаються трьох розмірів — малі, середні і великі.

Ножі для нарізання сиру та вершкового масла застосовують для розрізання брусків сиру та масла при їх відпуску і приготуванні страв. Вони випускаються декількох видів — прямі, з кривим коліном (ступінчастим лезом) та із зигзагоподібною ріжучою частиною леза для фігурного нарізання продуктів.

Ніж-струна для нарізання монолітів вершкового масла на бруски складається з рояльної струни завдовжки 600 мм і діаметром 0,2…0,5 мм, двох ручок з деревини твердолистяних порід і двох рогаток для нарізан­ня довгих брусків масла.

При підготовці до продажу промислових товарів використовують столи і дошки прасувальні, праски, щітки одежні і для чищення взуття, ножиці кравецькі, електропристосування для фасовки цвяхів і шурупів.

Щиток для випробування електроламп і електропроводів має гнізда для електроламп, клеми для перевірки справності дротів і розетку для підключення побутових приладів при їх перевірці. Струмведучі частини щитка захищені, вся розводка знаходиться позаду плати, на якій змон­товані гнізда для перевірки електроламп напругою 127 і 220 В. На щит­ку встановлена електролампа, сполучена з клемами, що служить для пе­ревірки електропроводів.

Прилад для перевірки працездатності електробатарей використову­ють при їх продажу. Він має гніздо для підключення батарей і лампочки. У деяких приладах встановлюють амперметр або вольтметр.

Інвентар для відпуску товарів покупцям

Сюди належать примірювальні дзеркала, кільця-вимірники для головних уборів, інвентар для примірки взуття, метри і пів метри, а також інвентар для упаковки товарів.

Рекламно-виставковий інвентар

Рекламно-виставковий інвентар призначений для інформації по­купців про товари, що продаються в магазині, їх показу і для оформлен­ня віконних вітрин.

Рекламний інвентар виготовляють зі всіляких матеріалів: дерева, шпону, фанери, пап'є-маше, паперу, металів, пластмаси, синтетичних ма­теріалів. За способом виготовлення розрізняють інвентар індивідуальний, тобто створений в єдиному екземплярі, і типовий — виготовлений за ти­повою схемою. За конструкцією рекламний інвентар буває нерозбірним і збірно-розбірним, за товарною ознакою — універсальним, або загально-товарним, і спеціалізованим, призначеним для одного виду товару.

Як інвентар для викладення і реклами продовольчих товарів у продо­вольчих магазинах використовуються лотки для готових продовольчих товарів і напівфабрикатів. Вони мають прямокутну форму, прямі або похилі бічні стінки.

Лотки для викладення товарів виготовляються з алюмінію, пластмас, нержавіючої або якісної листової сталі з подальшим покриттям білою або світлофарбованою склоемаллю. Використовуються для зберігання і викладення на прилавках і вітринах готових продовольчих товарів та напівфабрикатів при їх продажу.

Лотки з нержавіючої сталі підрозділяються на гастрономічні лотки, мають невисокий

Для викладення кулінарних виробів, напівфабрикатів, заздалегідь нарізаних гастрономічних товарів у магазинах застосовують фарфорові і фаянсові блюда круглої і овальної форми.

Сипкі бакалійні товари і кондитерські вироби викладаютьу скляні скриньки, бочечкирізних форм і розмірів, вази.

Кошики з дроту, пластмаси, лози застосовують для викладення фруктів і овочів.

Для підвіски м'яса і м'ясних товарів гастрономів використовують крюки і кронштейни.

Товари, розфасовані в пляшки, банки, а також консерви викладають на підставках або багатоярусних стендах, що обертаються.

Дорогі товари, наприклад елітний алкоголь у супермаркетах, вис­тавляються в скляних вітринах, що закриваються, з тим, щоб запобігти їх розкраданню.

У магазинах, що торгують промисловими товарами, використовують манекени і напівманекени для показу білизни, головних уборів, одягу; планшети — для показу дрібних товарів (ґудзиків, ниток і т.п.); тримачі для одягу (вішалки різних конструкцій). Рекламно-виставковий інвен­тар служить засобом «німої» довідки. До такої довідки належать цінникотримачі та цінники різної конструкції, таблиці-інформатори («сьо­годні у продажу») і підставки для вказівки прізвища продавця або касира, який сьогодні обслуговує покупців, а також різні декоративні елементи для показу товарів та оформлення вітрин.

Планшети застосовуються при показу великої кількості дрібних то­варів (ґудзиків, ниток тощо). Їх викладають на прилавку з вказівкою біля кожної одиниці товару, артикулу і ціни. Планшети бувають кругли­ми або прямокутними.

Підставки використовуються при тематичному (сюжетному) показі товарів у вітрині магазина. Вони повинні відповідати єдності задуму сю­жету, по можливості бути виготовлені з однорідного матеріалу з не­обхідним поєднанням кольорів і конструкції, щоб окремі елементи вітрини доповнювали один одного. Підставки підрозділяються на загальнотоварні збірно-розбірні і універсальні типу «конструктор».

Загальнотоварні підставки-стійки виготовляються на основі каркаса з металу або алюмінієвого профілю із застосуванням скла (полиці, двері).

Манекени і напівманекени виготовляють з пап'є-маше, поролону, поліетилену, пластику. Вони служать для показу одягу, головних уборів, білизни і тканин.

Розрізняють манекени чоловічі, жіночі, підліткові і дитячі. Сучасні манекени виготовляють із знімальними париками, з шарнірними при­строями ніг, рук, кистей рук, завдячуючи чому їм можна додавати різні пози. Для показу блуз, кофт, жакетів, білизни, піджаків використовують напівманекени, бюсти, торси і груди. Напівманекени є чоловічим або жіночим торсом, встановленим на підставці.

Динамічні рекламні установки застосовують для демонстрації пред­метів одягу на манекенах як у вітринах, так і в торгових залах магазинів.

 


Читайте також:

  1. VI. Система навчаючих завдань для перевірки кінцевого рівня завдань.
  2. VI. Система навчаючих завдань для перевірки кінцевого рівня завдань.
  3. Алгоритм перевірки кошторису бюджетної установи
  4. Аналіз структури та якості кредитного портфеля
  5. Аналіз якості виробничої інформації
  6. Аналіз якості обігового капіталу
  7. Аналіз якості продукції та робіт
  8. Блок перевірки умови
  9. Бюро технічної інвентаризації
  10. В якості критеріїв для оцінки або вимірювання предмета завдання з надання впевненості не можуть використовуватись очікування, судження або власний досвід аудитора.
  11. Вивчення та оцінка якості сукупних активів банку
  12. Види інвентаризації. Відображення результатів інвентаризації в бухгалтерських документах




Переглядів: 1447

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Торговельний інвентар | Інвентар для відбору товарів покупцями

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.009 сек.