МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Формування сортів борошна і контроль готової продукціїТехнологія спеціальних сортів борошна Для отримання борошна з високим вмістом крохмалю або високим вмістом білка проводять додаткове подрібнення звичайного борошна і його розділення на декілька фракцій за крупністю в повітряному класифікаторі спеціальної конструкції. При цьому в тонкій фракції борошна розміром до 17 мкм вміст білка досягає 17…19 % при вмісті його у вихідному борошні 11…12 %, у фракції середньої крупності з розміром частинок від 17 до 35 мкм міститься білка від 5 до 10 %. Ці фракції виділяють у вигляді самостійних потоків і використовують: першу – для виробництва продуктів дієтичного харчуванні, другу – в кондитерському виробництві [3]. Для отримання борошна з підвищеним вмістом клітковини відбирають потік дрібних висівок, додатково їх подрібнюють і дозують в певній кількості в борошно вищого або першого сорту [3]. Для збагачення борошна вітамінами застосовують спеціальну технологію, яка передбачає точне їх дозування і двох-трьохетапне змішування з борошном для забезпечення рівномірного їх розподілу по всій масі борошна [3]. В деяких країнах проводять збагачення борошна мінеральними речовинами для підвищення вмісту в ньому заліза, кальцію тощо [3].
При використанні вальцьових верстатів А1-БЗН рекомендується наступний порядок формування сортів борошна: 1. Вищий сорт формують з потоків борошна з драних, шліфувальних систем та розмелювальних, які переробляють продукти першої якості, з першої сходової системи і з наступної за нею розмелювальної системи. 2. Перший сорт отримують з потоків борошна з першої драної вимелювальної системи, шліфувальних систем, які переробляють продукти другої якості, з інших систем розмелювального процесу, які переробляють продукти другої якості, з другої сходової системи і з наступної розмелювальної системи, яка іде за сходовою; 3. Другий сорт формують з потоків борошна з інших систем драного і розмелювального процесів. При формуванні потоків борошна за сортами необхідно передбачити можливість перенаправлення одного-двох потоків борошна, зазвичай вищого сорту в перший, перший сорт у другий і навпаки. Це необхідно для оперативного регулювання якості борошна з метою забезпечення випуску борошна у відповідності із стандартом на неї [2]. Для відбору борошна в технологічному процесі застосовують сита з розмірами отворів від 160 до 100 мкм. Потоки сформованих сортів борошна направляють на відповідні розсійники контролю борошна. В контрольних розсійниках встановлюють сита на один-два номери рідші, ніж на робочих системах . При нормальній роботі контрольного розсійника сходові продукти не повинні перевищувати 5 % від маси продукту, який надходить. Схеми контролю борошна наведені на рис. 4.18. Рис. 4.18. Схеми контролю борошна [2]
З розмелювального відділення у відділення формування сортів борошна направляють два-три потоки, які являють собою суміш із близьких за якістю потоків із загального числа 46…49 індивідуальних потоків борошна, висівок, а також додатковий потік крупів манних [2]. У відділенні формування і безтарного зберігання борошна можна одночасно виконувати такий комплекс робіт: 1. Приймати із розмелювального відділення зважені потоки борошна, крупів манних і висівок та розміщення їх у силосах; 2. Зберігати безтарним способом потоки окремих сортів борошна, сформовані сорти борошна, крупи манні та висівки; 3. Упаковувати борошно у мішки по 50 кг на карусельних ваговибійних апаратах, формувати і складати пакети з борошном в штабелі; 4. Фасувати борошно в паперові пакети масою по 1…2 кг і крупи манні в пакети масою 0,5…1,0 кг; 5. Проводити відпуск борошна тарним або безтарним способом на авто або залізничний транспорт [2]. Читайте також:
|
||||||||
|