Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Статева зрілість самиць

Вид птиці Статева зрілість
тижнів днів
Перепела 6-7 42-49
Кури яєчних кросів 17-20 120-140
Кури м’ясних кросів 24-26 165-180
Індики, качки, цесарки 26-34 180-240
Гуси 34-43 240-300
Страуси

 

Вік досягнення статевої зрілості самцями – це кількість днів від вилупдлення до дня отримання повноцінної сперми.

Темп зростання несучості. Визначається як збільшення інтенсивності несучості від початку біологічного циклу до настання піка.

Висота піка – це максимальна інтенсивність несучості протягом певного періоду: тижня або місяця, що зумовлено максимальною мобілізацією цих здатностей організму до високого темпу овуляції і формування яєць.

Темп зниження несучості – характеризується здатністю несучок швидко чи повільно знижувати інтенсивність несучості в період після досягнення піка. Уповільнення темпу зниження несучості в період після досягнення піка є одним із важливих резервів загального підвищення несучості.

 


Якість яєць ознаки, що характеризують якість яєць, розподіляються на : - біологічні (ознаки, що пов’язані із здатністю до розвитку зародка (інкубаційні якості));

- харчові (ознаки, що визначають поживну цінність яєць для харчування людей);

- товарні (ознаки, що забезпечують їх зберігання як товару і відповідають естетичним вимогам покупців).

Методи оцінки якості яєць є :

- органолептичні (суб’єктивні);

- фізичні об’єктивні, з порушенням або без порушення

- хімічні цілісності шкаралупи.

- біохімічні

 

Маса яйця - це ознака, яка має дуже значні видові відмінності, дещо менші – породні і змінюються з віком. Чим вища маса яєць, ти кращі їх товарні якості. Кращі інкубаційні якості притаманні для яєць середньої маси. Маса яєць високо спадкова ознака (h2 = 0,5-0,7), проте має від’ємний кореляційний зв’язок з яйценоскістю.

Масу яйця визначають зважуванням на точних електричних вагах типу ВЛТК – 200(500).


Читайте також:

  1. X Впровадження Зростання Зрілість Спад Час
  2. ЗДОРОВ'Я ТА ФУНКЦІОНАЛЬНА ГОТОВНІСТЬ (ШКІЛЬНА ЗРІЛІСТЬ) ШЕСТИРІЧНИХ ДІТЕЙ ДО НАВЧАННЯ В ШКОЛІ
  3. Зрілість конкурентної переваги
  4. Племінна робота у скотарстві. Статева зрілість, вік парування.
  5. Ринкова зрілість товару.
  6. Сечостатева система
  7. Сечостатева система




Переглядів: 1388

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Індивідуальний метод обліку кількості знесених яєць проводять у селекційних стадах, застосовують для цього контрольні гнізда, або утримання в індивідуальних клітках. | М’ЯСНА ПРОДУКТИВНІСТЬ ПТИЦІ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.