В асортимент других страв входить їжа із різних продуктів:
Ø овочів
Ø м’яса
Ø дичини
Ø риби
Овочі
варять тушкують
Овочі заправляють борошном і сметаною
Її
парять
запікають
Фляки –
Необхідно пам’ятати:
м’ясні продукти для закусок нарізають тоненькими скибочками і подають з овочевим гарніром.
Бутерброди: на хліб кладуть салат, потім основний продукт, який прикрашають сіткою із майонезу.
Для отримання більш стійкого майонезу до нього додають міцний ланспіг. Його вливають в майонез тоненькою струминкою при швидкому помішуванні, потім майонез збивають на холоді. Співвідношення майонезу і ланспігу1:3. Для отримання міцного ланспігу в 1 л. м’ясного бульйону додають 40 г желатину.