Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Паніровані напівфабрикати

Паніровані напівфабрикати — це вироби із відбитих шматків м'яса, які зма­зують збитою яєчною масою і обвалюють у панірувальних сухарях. В порції напівфабрикату масою 125 г м'ясо складає 110 г.

Ромштекс із яловичини в сухарях має колір від світло-жовтого до золотистого.

Котлету відбивну і шніцель готують із свинини і баранини з м'якоті тих же частин, що і відповідні натуральні порційні напівфабрикати.

Котлети курячі відбивні випускають з білого м'яса (філею без шкіри), яке нарізають шматками по 90 г (маса порції 100 г).

Січені напівфабрикати

Із січеного (подрібненого) м'яса готують напівфабрикати натуральні (без додавання хліба) і з хлібом (котлетна маса).

Біфштекс січений — має приплюснуту-круглу форму товщиною 1,5—2 см, масу 100 г.

Ромштекс січений — має овальну форму, панірований в сухарях. Філе січене — відрізняється циліндричною формою.

Купати — це вироби із січеного м'яса свинини в оболонці. Окремі ковбас­ки перев'язують нитками і передають для теплової обробки.

Котлети Київські готують із свинини (53%), пшеничного хліба (14%), жиру-сирцю (4%), цибулі, панірувальних сухарів.

Котлети Домашні готують з м'яса котлетного яловичого (28%), свинини жирної (29,7%), пшеничного хліба (13%), цибулі, меланжу, сухарів.

Випускають також котлети м’ясо-рослинні, м'ясокапустяні, м'ясокартопляні.

В замороженому вигляді випускають фрикадельки.

Пельмені — вироби з пшеничного тіста, начиненого м'ясним фаршем (не менше 53%) з додаванням яєць, цибулі, солі, чорного перцю.

Напівфабрикати повинні мати відповідну форму, товщину, незавітрену по­верхню, нелипку для натуральних, рівномірно вкриту панірувальними сухарями для панірованих і січених напівфабрикатів.

У січених напівфабрикатах нормують масову частку вологи (65—68%), хліба (18—21%) і солі (0,9—1,5%).

Пельмені і фрикадельки повинні видавати чіткий звук при струшуванні.

Зберігати м'ясні напівфабрикати слід при температурі від 2 до 6° С.

Контрольні питання

1. Характеристика асортименту натуральних напівфабрикатів.

2. Характеристика асортименту січених напівфабрикатів.

3. Характеристика асортименту м'ясо-рослинних напівфабрикатів.

4. Товарознавча характеристика м’ясних копченостей.

5. Оцінка якості і зберігання м’ясних напівфабрикатів і копченостей.


Читайте також:

  1. Галузеві стандарти, технічні умови та технологічні інструкції на напівфабрикати і кулінарні вироби
  2. Напівфабрикати з капустяного овочів
  3. Напівфабрикати з картоплі
  4. Напівфабрикати з овочів, підданих тепловій кулінарній обробці
  5. Напівфабрикати з цибулевих овочів
  6. Натуральні напівфабрикати
  7. Рибні напівфабрикати
  8. РОЗДІЛ 11. Рибні напівфабрикати і кулінарні вироби
  9. Тема: М’ясні напівфабрикати і м’ясні копченості.
  10. Тема: Рибні напівфабрикати і кулінарні вироби.




Переглядів: 1592

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Натуральні напівфабрикати | Тема: М’ясні консерви.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.