МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||||||||||||||
ПИТАННЯ ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИВИЗНАЧЕННЯ САХАРІВ КОЛОРИМЕТРИЧНИМ ТА ФЕРМЕНТАТИВНИМИ МЕТОДАМИ Концентрація розчинів Фелінга І і Фелінга ІІ у методиках визначення масової частки сахарози
Колориметричні методи визначення сахарів базуються на їх здатності під дією кислот утворювати сполуки ряду фурану: фурфурол, оксіметилфурфурол. Сполуки ряду фурану здатні утворювати кольорові розчини з гетероциклічними сполуками ряду бензолу і це використовують для визначення масової частки цукрів. Розрізняють метод визначення сахарів з артроном і резорцином. [4,с. 96-102]. Ферментативні методи визначення сахарів[4, c. 103]ґрунтуються на використанні ферментів з метою якісного і кількісного визначення однієї речовини (сахарів) в суміші з другими і базується на специфічності дії ферментів. Суть методу полягає в тому, що вуглеводи (полісахариди, дисахариди) гідролізуються препаратами, які містять ферменти, що гідролізують глікозидні зв’язки (глюкозоредукуючі ферменти: α- і ß -амілази і мальтаза). При проведенні аналізу крохмалевмісні продукти розварюють для того, щоб розкрутити молекулу, потім охолоджують до 50 °С, вносять ферментний препарат і витримують певний час, після чого центрифугують, відбирають фільтрат і визначають в ньому масову частку цукру. 1. З якою метою визначають вміст вуглеводів в харчових продуктах? 2. Методи визначення вуглеводів в харчових продуктах. 3. На чому вони ґрунтуються методи визначення вуглеводів в харчових продуктах? 4. Що таке питоме обертання речовин? 5. Схема найпростішого поляриметра. 6. У чому полягає різниця між поляриметром і цукрометром? 7. Що таке "цукрова шкала", "нормальна наважка" і "нормальна трубка"? 8. Правила роботи з поляриметром. Відлік показників за шкалою. 9. У чому полягає суть і хімізм методу Бертрана. 10. У чому полягає суть прискореного йодометричного напівмікрометоду визначення цукру? 11. У чому полягає суть і хімізм методу визначення цукрів, що ґрунтується на окисненні оксидом заліза? [1, с. 60-74, 77-83, 88-93, 96-110; 2, с. 301-306; 3, с. 38-42, 286-292; 4, с. 153-156; 6, с. 162-166 ]. Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||
|