МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Способи консервування ікриОсновним способом консервування ікри є засіл, який поєднують з пастеризацією, пресуванням або в’яленням. Засіл сухою сіллю найбільш поширений і використовується для консервування ікри всіх видів риб, за винятком тихоокеанських лососів. Цим способом виготовляють зернисту ікру осетрових риб, пробійну і ястикову ікру коропових, минтая, тріски, оселедця та інших риб. Засіл сухою сіллю з подальшою пастеризацією ікри використовують для консервування ікри осетрових риб. Це пастеризована зерниста ікра. Після фасування ікри в невеликі герметично закриті банки, їх трохи підігрівають, щоб запобігти розвитку мікрофлори і тим самим підвищити стійкість ікри при зберіганні. Засіл у холодному розчині солі використовують для виготовлення зернистої ікри тихоокеанських лососів, а в підігрітому насиченому розчині солі - для ястикової ікри осетрових риб. Засіл у підігрітому насиченому розчині солі з подальшим підпресуванням ікри використовують для виготовлення паюсної ікри осетрових риб. Ікру після засолення підпресовують, при цьому вона злипається в суцільну масу маслянистої (паюсної) консистенції. При виготовленні ястикової ікри минтая, хека, нототенії і кефалі використовують засіл у насиченому соляному розчині з подальшим в’яленням ікри. Ікру пробиту або ікру в ястиках (крім осетрової і лососевої) після засолення іноді заморожують. Основною консервуючою речовиною при обробці ікри є кухонна сіль. Від якості солі залежать перебіг процесу просолювання і смакові властивості ікри. При наявності в кухонній солі значної кількості домішок солей кальцію і магнію просолювання ікри сповільнюється, вона набуває при цьому гіркуватого присмаку. Нерозчинні домішки у солі погіршують зовнішній вигляд готового продукту. Для консервування зернистої ікри використовують переважно виварену сіль екстра або вищого сорту нульового помелу. Для приготування соляних розчинів для паюсної і ястикової ікри та ікри інших видів риб використовують кухонну сіль вищого або 1-го сорту. При виготовленні слабкосолоної ікри (вміст солі 5-6%) разом з кухонною сіллю використовують консервуючі речовини - антисептики, які затримують розвиток мікроорганізмів в ікрі при зберіганні. При виготовленні банкової слабкосолоної ікри осетрових риб як антисептик використовують суміш уротропіну з триполіфосфатом натрію (співвідношення 2:1,5). Цю суміш додають до ікри під час засолювання разом з сіллю. Для зернистої банкової слабкосолоною лососевої ікри як антисептик використовують суміш уротропину і сорбінової кислоти (співвідношення 1:1), яку вносять у готову солону ікру перед упаковуванням її. У слабкосолону ікру інших видів риб додають бензойнокислий натрій.
Читайте також:
|
||||||||
|