Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Способи консервування ікри

Основним способом консервування ікри є засіл, який поєднують з пастеризацією, пресуванням або в’яленням.

Засіл сухою сіллю найбільш поширений і використовується для консервування ікри всіх видів риб, за винятком тихоокеанських лососів. Цим способом виготовляють зернисту ікру осетрових риб, пробійну і ястикову ікру коропових, минтая, тріски, оселедця та інших риб.

Засіл сухою сіллю з подальшою пастеризацією ікри використовують для консервування ікри осетрових риб. Це пастеризована зерниста ікра. Після фасування ікри в невеликі герметично закриті банки, їх трохи підігрівають, щоб запобігти розвитку мікрофлори і тим самим підвищити стійкість ікри при зберіганні.

Засіл у холодному розчині солі використовують для виготовлення зернистої ікри тихоокеанських лососів, а в підігрітому насиченому розчині солі - для ястикової ікри осетрових риб.

Засіл у підігрітому насиченому розчині солі з подальшим підпресуванням ікри використовують для виготовлення паюсної ікри осетрових риб. Ікру після засолення підпресовують, при цьому вона злипається в суцільну масу маслянистої (паюсної) консистенції.

При виготовленні ястикової ікри минтая, хека, нототенії і кефалі використовують засіл у насиченому соляному розчині з подальшим в’яленням ікри. Ікру пробиту або ікру в ястиках (крім осетрової і лососевої) після засолення іноді заморожують.

Основною консервуючою речовиною при обробці ікри є кухонна сіль. Від якості солі залежать перебіг процесу просолювання і смакові властивості ікри. При наявності в кухонній солі значної кількості домішок солей кальцію і магнію просолювання ікри сповільнюється, вона набуває при цьому гіркуватого присмаку. Нерозчинні домішки у солі погіршують зовнішній вигляд готового продукту. Для консервування зернистої ікри використовують переважно виварену сіль екстра або вищого сорту нульового помелу. Для приготування соляних розчинів для паюсної і ястикової ікри та ікри інших видів риб використовують кухонну сіль вищого або 1-го сорту.

При виготовленні слабкосолоної ікри (вміст солі 5-6%) разом з кухонною сіллю використовують консервуючі речовини - антисептики, які затримують розвиток мікроорганізмів в ікрі при зберіганні. При виготовленні банкової слабкосолоної ікри осетрових риб як антисептик використовують суміш уротропіну з триполіфосфатом натрію (співвідношення 2:1,5). Цю суміш додають до ікри під час засолювання разом з сіллю. Для зернистої банкової слабкосолоною лососевої ікри як антисептик використовують суміш уротропину і сорбінової кислоти (співвідношення 1:1), яку вносять у готову солону ікру перед упаковуванням її. У слабкосолону ікру інших видів риб додають бензойнокислий натрій.

 


Читайте також:

  1. II.3. Основні способи і прийоми досягнення адекватності
  2. Безстатеве розмноження, його визначення та загальна характеристика. Спори — клітини безстатевого розмноження, способи утворення і типи спор.
  3. Біологічні способи лікування ран.
  4. Валютний курс і способи його визначення
  5. Варіанти і способи вимірювань характеристик телефонних каналів
  6. Види і способи вибіркового спостереження.
  7. Види середніх величин та способи їх обрахування.
  8. Види середніх величин та способи їх обрахування.
  9. Види середніх і способи їх обчислення
  10. Види та способи гартування.
  11. Види та способи здійснення посягань на територіальну цілісність.
  12. Види цивільно-правових договорів в “Руській Правді”, способи їх укладення.




Переглядів: 1438

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Хімічний склад ікри | Класифікація й асортимент ікри

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.