Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Сучасні міжнародні готельні ланцюги

Важливе значення в розвитку сучасного готельного бізне­су мають готельні ланцюги. Вони дозволяють просувати на світовий туристський ринок високі стандарти обслуговування, а також сприяють підтримці готельного обслуговування ту­ристів.

Готельні ланцюги сприяють поширенню і значному підви­щенню рівня організації виробництва й обслуговування ту­ристів, створенню певного образу готельного обслуговування.

У таких готелях в інших незнайомих країнах турист почуваєть­ся майже як удома, у знайомій і комфортній обстановці.

З 1950-х pp. в організаційній структурі управління готеля­ми у світовій готельній індустрії утвердилися різні моделі орга­нізації готельної справи.

Перша модель — модель Ритца, пов'язана з ім'ям швей­царського підприємця Цезаря Ритца. Багато престижних готелів світу мають його ім'я (наприклад, готель «Ритц» у Парижі).

Основна ставка в цих готелях робилася на європейські тра­диції вишуканості й аристократизму. На сьогодні ця модель заз­нає кризи.

Інша модель пов'язана з ім'ям американського підприєм­ця Кемансі Уїльсона (готельний ланцюг «Холідей інн»). Мо­дель відрізняється більшою гнучкістю в задоволенні потреб клієнта у поєднанні з додержанням досить високих стандартів обслуговування.

Основні вимоги в готельних ланцюгах, організованих за цією моделлю, такі:

• єдність стилю (архітектура, інтер'єр);

• єдність позначень і зовнішньої інформації;

• просторий і функціональний хол;

• швидкість реєстрації клієнтів;

• номери, передбачені для постійних клієнтів;

• сніданок «шведський стіл»;

• наявність конференц-залу;

• гнучка система тарифів;

• єдине управління, маркетинг і служба комунікації.

Під контролем готельних ланцюгів, побудованих за другою моделлю, знаходиться понад 50% усіх готельних номерів у світі.

Третя модель — незалежні готельні ланцюжки (наприклад, « Best Western»). У цьому випадку під єдиною торговельною мар­кою з'єднуються готелі, що дотримуються певних стандартів і надають певний набір послуг незалежно від країни розташування.

Готелі — члени ланцюга — платять внески до єдиного фон­ду, що витрачається на спільну рекламну і маркетингову діяльність, просування продукту. При цьому цілком зберігаєть­ся їх фінансово-економічна й управлінська самостійність. Мож­ливе і поєднання другої моделі з третьою. Приклад — ланцюг готелів «Аккор». Це найбільший готельний ланцюг у Європі. Він

пропонує готелі різних класів і виступає на ринку під різними марками. Марки «Пульман», «Софітель», «Новотель» — це го­телі вищого класу. Марки «Алтеа/Меркур» — середнього класу.

При входженні до ланцюга готель зовсім необов'язково має стати його власністю. У цьому випадку, відповідно до догово­ру, укладеного великими готельними ланцюгами (франшизо-давцями) і незалежними готелями, що вступають у ланцюг, ос­таннім надається право використовувати в комерційних цілях фірмовий знак ланцюга, технічну і комерційну інформацію, інформаційні системи бронювання, технічну допомогу, право на навчання персоналу тощо. Франшизне підприємство спла­чує за це обумовлену в договорі компенсацію [84].

У табл. 1.1 наведена перша десятка готельних ланцюгів світової готельної індустрії.

 

Готельні ланцюги світової готельної індустрії

 

Hospitaliti Franchise System Blanstone Part.   США
Holiday Inn World wide Англія
Best Western International США
Accor Франція
Choice Hotel International США
Marriott International США
ITT Sheraton Corp. США
Promus Corp. США
Hilton Hotel Corp. США

Читайте також:

  1. Антропогенний вплив на природне середовище та сучасні екологічні проблеми
  2. Антропогенний вплив на природне середовище та сучасні екологічні проблеми
  3. Багатозначність слів у сучасній українській мові
  4. Багатоконтурні лінійні електричні ланцюги
  5. БУТТЯ У СУЧАСНІЙ НАУКОВІЙ КАРТИНІ СВІТУ
  6. В готельній сфері
  7. В) Сучасні грошові системи.
  8. Види документарних акредитивів в міжнародній практиці
  9. Види прийомів, які існують в міжнародній практиці
  10. Визначення поняття «Економіка підприємства» у сучасній економічній літературі
  11. Вплив процесу глобалізації на міжнародні відносини
  12. ВСТУП Коротка історія латинської мови та її значення у міжнародній науковій термінології




Переглядів: 691

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розвиток готельної справи в ХІХ-ХХ століттях | Типи сучасних готелів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.