Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Проблема полегшення здорового вибору відносно харчування в законодавстві України.

Для забезпечення виконання цих стратегічних вимог в Україні створено відповідну законодавчу базу, яка продовжує розвиватися і в даний час. Зокрема, 27 грудня 1997 року було прийнято Закон «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини».

Не менш важливими з точки зору сприяння здоровому вибору є встановлені цим Законом вимоги до реклами харчових продуктів. Зокрема, забороняється реклама спеціальних харчових продуктів без попереднього погодження її тексту з Міністерством охорони здоров’я України, а також реклама харчових продуктів, які не мають документального підтвердження їхньої якості та безпеки.

Одним з важливих аспектів здорового харчування, увага якому нині приділяється у всьому світі, є запобігання дефіциту йоду. З цією метою Урядом України 28 жовтня 1997 року на виконання Національної програми «Діти України» видано постанову «Про деякі заходи щодо масової профілактики захворювань, пов’язаних з йодною недостатністю».

На необхідності сприяння здоровому вибору відносно харчування йдеться також у затвердженій Указом Президента України від 4 лютого 1999 року Програмі профілактики і лікування артеріальної гіпертензії в Україні. Зокрема, у преамбулі цього документа незбалансоване харчування (надмірне вживання солі, насичених жирів) поряд з спадковістю, стресом, палінням, зловживанням алкоголем, зайвою масою тіла та малорухливим способом життя визначається як один з факторів ризику виникнення і перебігу артеріальної гіпертензії. Пропаганда здорового способу життя з наголосом на зазначених факторах ризику, в тому числі в дитячому та молодіжному середовищі, визначена серед основних заходів програми.

 


Читайте також:

  1. E) теорія раціонального вибору.
  2. IV. Проблема антропогенних змін клімату або «парниковий ефект».
  3. А/. Верховна Рада України.
  4. Аборт как центральная проблема биоэтики
  5. Адвокатура України.
  6. Актуальні проблеми економічної безпеки України.
  7. Актуальність і завдання курсу безпека життєдіяльності. 1.1. Проблема безпеки людини в сучасних умовах.
  8. Алгоритм розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва нового та реконструкції діючих підприємств харчування.
  9. Альтернативність ресурсів і проблема економічного вибору
  10. Аналогія закону як форма усунення прогалин у законодавстві.
  11. Архаїчні культури на території України. Трипільська культура та її здобутки.
  12. Аспекти вибору системи складування




Переглядів: 362

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Загальні підходи до визначення політики сприяння здоров’ю та ЗСЖ в законодавстві України | Проблема здорового вибору фізичних вправ в законодавстві України

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.06 сек.