Пластиковий посуд (наконечники для самплерів, пластикові пробірки) є одноразовим, але за потреби можливе його багаторазове використання. Посуд замочують на декілька годин у теплому розчині детергенту. Потім його сортують і складають у колби об’ємом 0,5 – 2 л. горловину колби зав’язують марлею. Після цього посуд дуже ретельно прополіскують проточною та 3 – 4 рази дистильованою водою. Потім воду повністю зливають і заливають посуд 30% розчином перекису водню, у якому його витримують упродовж доби, після чого перекис водню зливають та повторно промивають посуд багато разів та 10 разів дистильованою водою. Перекис водню можна використовувати багато разів. Посуд заливають дистильованою водою та кип’ятять упродовж 30 хв. Воду зливають, посуд викладають на сухі таці та сушать за температури 40°С.
Для стерилізації повністю висушений посуд складають у флакони об’ємом 50, 100 або 500 мл, щільно закривають горловину ватним тампоном і фольгою або ватно-марлевою пробкою. Можна складати посуд також у хімічні термостійкі стакани, накриваючи їх ватно-марлевими прокладками та фольгою. Фольга має щільно прилягати до країв посуду. Підготовлений посуд автоклавують при тиску 0,15 МПа упродовж однієї години.