Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ДОДАТОК 17. ПРАВИЛА ПОДАВАННЯ СОЛОДКИХ СТРАВ

Назва солодких страв Кулінарна характеристика солодких страв, рекомендовані гарніри та соуси, супутні продукти Правила та посуд для подавання солодких страв Набори для розкладання
Пудинг Страва, приготована із рису, сухарів та інших продуктів з додаванням молока і яєць. Запікають у спеціальних формах. Фруктовий або ягідний соус Десертна тарілка при індивідуальному або порцелянове чи мельхіорове кругле блюдо при груповому обслуговуванні. Соусник (ручкою вліво) на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо Лопатка, чайна ложка
Суфле Легкий пиріг зі збитих білків, жовтків, розтертих з цукром, борошна та ароматичних продуктів. Окремо подають вершки або молоко Порційна сковорідка на підставній тарілці, накрита паперовою серветкою. Соусник або молочник на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо Лопатка, чайна ложка
Каша гуріївська Молочна солодка манна каша, запечена на сковорідці. Окремо подають абрикосовий соус Порційна сковорідка на підставній тарілці з паперовою серветкою. Соусник на підставній тарілці, на яку кладуть чайну ложку ручкою вправо Столова ложка, чайна ложка
Яблука в тісті Очищені яблука занурюють у рідке тісто і обсмажують. Перед відпуском посипають цукровою пудрою Десертна тарілка при індивідуальному або порцелянове чи мельхіорове кругле блюдо при груповому обслуговуванні Виделка та ложка, щипці
Компот Готують зі свіжих чи консервованих фруктів та ягід у сиропі з додаванням цукру Креманка на підставній тарілці, десертна ложка  
Киселі Готують на основі пюре різних ягід і фруктів, соків і сиропів, а також з молока, квасу з додаванням розведеного у воді крохмалю і цукру. Перед подаванням поливають ягідним сиропом або окремо подають холодне кип'ячене молоко, вершки Креманка на підставній тарілці. Соусник або молочник на підставній тарілці, на яку кладуть десертну (чайну) ложку ручкою вправо Чайна ложка
Желе Готують на основі фруктово-ягідних соків, сиропів з додаванням желатину, а також лікеру або десертного виноградного вина. Підготовлене желе переливають у формочки і охолоджують. Подають без формочок Креманка на підставній тарілці, на яку кладуть десертну (чайну) ложку ручкою вправо Фігурна лопатка

 

Мус Готується так, як і желе, але при охолодженні збивається у пухку масу. Перед відпусканням поливають сиропом Креманка або глибока десертна тарілка на підставній тарілці, на яку кладуть десертну (чайну) ложку ручкою вправо  
Самбук Готують з абрикосового або яблучного пюре з додаванням желатину, яєчних білків і цукру Креманка або глибока десертна тарілка на підставній тарілці, десертна ложка  
Крем Готується на основі збитих густих вершків з додаванням цукру, желатину, яєчно-молочної суміші, ароматичних і смакових продуктів Креманка на підставній тарілці, на яку кладуть десертну (чайну) ложку ручкою вправо  
  На овальне металеве блюдо викладають випечений бісквіт, зверху на нього кладуть нарізані апельсини або консервовані фрукти, кульки морозива і з боків накривають шарами бісквіту. На виріб з кондитерського мішка випускають збиті білки з цукровою пудрою. Швидко запікають і подають. Перед подаванням на краї блюда наливають підігрітий коньяк і запалюють    
Морозиво "Сюрприз"   Мельхіорове овальне блюдо. Стіл сервірують підставними та мілкими десертними тарілками та десертними ножем і виделкою Фігурна лопатка
Морозиво десертне Морозиво подають з різними наповнювачами: консервованими фруктами, горіхами, сиропами, варенням Креманка на підставній тарілці, ложка для морозива  
Парфе Морозиво, приготоване із густих вершків, збитих з цукром, у спеціальній формі. Додають різні смакові та ароматичні продукти Кругле блюдо. Глибока десертна тарілка або креманка на підставній тарілці, десертна ложка  
Фрукти Помиті та висушені фрукти Багатопорційна ваза  
Салат фруктовий Очищені та нарізані фрукти, залиті цукровим сиропом Креманка на підставній тарілці, десертна ложка  

 

Ягоди натуральні Ягоди з черешками миють, просушують на решеті. Окремо подають цукрову пудру Десертна тарілка або креманка на підставній тарілці. Розетка на підставній тарілці  
Ягоди 3 молоком чи вершками Ягоди з черешками миють, просушують. Окремо подають молоко або вершки Глибока десертна тарілка, десертна ложка. Соусник або молочник на підставній тарілці, на яку кладуть десертну (чайну) ложку ручкою вправо  

Читайте також:

  1. V. Етичні правила психологічних досліджень
  2. VII. Правила техніки безпеки і гігієни праці.
  3. А ви слідуєте цім правилам, коли виступаєте публічно?
  4. Автомати для продажу гарячих страв
  5. Борошняні страви
  6. В асортименті других страв
  7. Види графіків та правила їх побудови.
  8. Види графіків та правила їх побудови.
  9. Визначення загальної кількості страв за асортиментом
  10. Визначення тактики і методу операційного лікування при кровотечі з варикозно розширених вен стравоходу.
  11. Визначення, класифікація і правила побудови індексів
  12. Вимоги до керівника, правила та принцинципи управління




Переглядів: 414

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ДОДАТОК 16. ХАРАКТЕРИСТИКА КОКТЕЙЛІВ-АПЕРИТИВІВ ТА ПРАВИЛА ЇХ ПОДАВАННЯ | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.