Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Методика виконання роботи.

2.4.1. Загальні відомості.

Зерно, яке надходить на переробні підприємства, переробляють на борошно згідно з прийнятою схемою технологічного процесу разовим (Рис 2.1) чи повторювальним (Рис 2.2) помелами.

Рис. 2.1. Схема технологічного процесу разового помелу зерна.

Рис. 2.2 Схема технологічного процесу повторювального помелу зерна.

 

2.4.2. Сировинний розрахунок.

 

Вихідними данними розрахунку є:

- річна програма виробництва основних видів продукції;

- кількість днів роботи на рік, змін на добу, тривалість зміни, коефіцієнти використання часу зміни;

- рецептура продукції;

- показники якості сировини та готових виробів;

- нормативні витрати та втрати сировини під час зберігання та виробництва.

 

Потрібну кількість продовольчого зерна для забезпечення запланованої програми виробництва борошна визначають за формулою:

 

, кг, (2.1)

 

де, - річна програма виробництва борошна, кг;

- вихід сміттєвої домішки в зерні, %;

- вихід борошна, %.

 

, (2.2)

 

де , - вміст сміттєвої домішки на вході та виході зерноочисного відділення, %.

 

Добову, змінну та годинну продуктивність технологічних ліній підприємства визначаємо за формулами:

 

, кг, (2.3)

 

де n – кількість днів роботи на рік.

 

, кг , (2.4)

 

де k – кількість змін роботи на добу.

 

, кг/год, (2.5)

 

де Т – тривалість зміни (Т = 7 годин);

- коефіцієнт використання часу зміни ( =0,85 – 0,9).

 

Річні виходи побічних та проміжних продуктів (висівки, кормове борошно, зернові відходи) визначають за формулою:

 

, кг, (2.6)

 

де Впі – вихід і-ого побічного продукту, %.

 

За формулами (2.1) – (2.5) визначають добовий, змінний та годинний виходи побічних продуктів. Результати сировинного розрахунку заносять до таблиці 2.1.

 

Таблиця 2.1.

Результати сировинного розрахунку

Назва сировини або продукту Рух продуктів у виробництві борошна, кг за
рік добу зміну годину
Зерно, усього        
- пшениця        
- жито        
Борошно, усього        
- пшеничне        
- житне        
Побічні продукти, усього        
у тому числі  
- сміттєві домішки        
- висівки        
- борошно кормове        
- відходи пшеничні        
- відходи житні        

 

 

2.4.3. Вибір та розрахунок технологічного обладнання.

 

З метою визначення раціонального складу машин їх вибирають за сукупністю критеріїв, до яких належать технологічна ефективність, узгодженість за продуктивністю, енергоємність, габаритні розміри, вартість та інші, або за одним інтегральним критерієм, наприклад, мінімумом приведених затрат на виробництво одиниці продукції.

Підбирають кількість одиниць однотипного обладнання за формулами:

- для обладнання безперервної дії:

 

, (2.7)

 

де - розрахункова продуктивність технологічної лінії, кг/год;

W – технічна продуктивність обраної машини, кг/год.

 

- для обладнання періодичної дії:

 

, (2.8)

 

де - розрахункова продуктивність машини (технологічної лінії), кг/год

- час повного циклу роботи машини, хв;

V – об'єм робочої місткості, м3;

- щільність продукту, що оброблюється, кг/м3.

 

Розрахункове значення округдюють до найближчого цілого числа. Результати розрахунків заносять до таблиці 2.2

 


Таблиця 2.2

Технічні характеристики виробництва борошна

Найменування обладнання Тип та марка обладнання Продуктивність обладнання, кг/год Кількість машин, шт розраховано/прийнято Енергетичні показники Маса, кг Габаритні розміри, мм Площа, м2 Вартість, грн
Потужність кВт Витрати пари, кг Витрати тепла, кДж Довжина Ширина Висота
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
Разом                        

 

 

2.4.4. Розрахункова частина роботи.

 

Необхідно розрахувати кількість обладнання млину, визначити технологічні та енергетичні показники роботи обраного обладнання відповідно до індивідуального варіанту завдання (таблиця 2.3).

 

Таблиця 2.3

Індивідуальні варіанти завдання

№ варіанту Вид помелу Зернова сировина Кількість днів роботи, n Кількість робочих змін, k Річна програма, т
Разовий Пшениця
Жито
Пшениця + жито
Пшениця
Жито
Повторюваль-ний Пшениця + жито
Пшениця
Жито
Пшениця + жито
Пшениця

 


Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. I. Аналіз контрольної роботи.
  3. III. Виконання бюджету
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. IІІ. Послідовність виконання курсової роботи
  8. Qзабезпечення виконання завдань кожним відділом.
  9. V. Виконання вправ на застосування узагальнювальних правил.
  10. V. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ
  11. А) Методика проведення заняття
  12. А) Методика проведення заняття




Переглядів: 471

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Зміст звіту | Зміст звіту

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.