Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Методика виконання роботи.

3.4.1. Загальні відомості.

Виробництво хлібобулочних виробів ведеться за двома технологічними схемами (рис. 3.1) опарним та безопарним, які відрізняються наявністю додаткової технологічної лінії опари.

Рис. 3.1. Схема загального технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів.

3.4.2. Сировинний розрахунок.

 

Вихідними данними розрахунку є:

 

- річна програма виробництва основних видів продукції;

- кількість днів роботи на рік, змін на добу, тривалість зміни, коефіцієнти використання часу зміни;

- рецептура продукції;

- показники якості сировини та готових виробів;

- нормативні витрати та втрати сировини під час зберігання та виробництва.

 

Потрібну кількість борошна для забезпечення запланованої річної програми виробництва хліба визначають за формулою:

 

, кг, (3.1)

де, - річна програма виробництва хліба, кг;

Уп - розмір упіку, %;

Ус - розмір усушення, %;

- вихід готового хліба, =120 - 150 %.

 

Добову, змінну та годинну продуктивність технологічних ліній підприємства визначаємо за формулами:

 

, кг, (3.2)

де n – кількість днів роботи на рік.

 

, кг, (3.3)

де k – кількість змін роботи на добу.

 

, кг/год, (3.4)

 

де Т – тривалість зміни (Т = 7 годин);

- коефіцієнт використання часу зміни ( =0,85 – 0,9).

Річну потребу у додаткових компонентах (дріжді, цукор, сіль, вода) визначають за формулою:

 

, кг, (3.5)

 

де Впі – потрібна кількість і-ого додаткового компоненту (Додаток 3.А), %.

За формулами (3.1) – (3.5) визначають добову, змінну та годинну потребу борошна та додаткових компонентів. Результати сировинного розрахунку заносять до таблиці 3.1.

 

Таблиця 3.1.

Результати сировинного розрахунку

Назва сировини або продукту Рух продуктів у виробництві хліба, кг за
рік добу зміну годину
Хліб        
Борошно        
Опара        
Тісто        
Вода        
Сіль        
Цукор        

 

3.4.3. Вибір та розрахунок технологічного обладнання.

 

З метою визначення раціонального складу машин їх вибирають за сукупністю критеріїв, до яких належать технологічна ефективність, узгодженість за продуктивністю, енергоємність, габаритні розміри, вартість та інші, або за одним інтегральним критерієм, наприклад, мінімумом приведених затрат на виробництво одиниці продукції.

Підбирають кількість одиниць однотипного обладнання за формулами:

- для обладнання безперервної дії:

, (3.6)

 

де - розрахункова продуктивність технологічної лінії, кг/год;

W – технічна продуктивність обраної машини, кг/год.

 

- для обладнання періодичної дії:

 

, (3.7)

 

де - розрахункова продуктивність машини (технологічної лінії), кг/год

- час повного циклу роботи машини, хв;

V – об'єм робочої місткості, м3;

- щільність продукту, що оброблюється, кг/м3.

 

Розрахункове значення округдюють до найближчого цілого числа. Результати розрахунків заносять до таблиці 3.2.


Таблиця 3.2.

Технічні характеристики виробництва хліба

Найменування обладнання Тип та марка обладнання Продуктивність обладнання, кг/год Кількість машин, шт розраховано/прийнято Енергетичні показники Маса, кг Габаритні розміри, мм Площа, м2 Вартість, грн
Потужність кВт Витрати пари, кг Витрати тепла, кДж Довжина Ширина Висота
                         
                         
                         
                         
Разом                        

 

3.4.4. Розрахункова частина роботи.

 

Необхідно розрахувати кількість обладнання цеху по виробництву хлібобулочних виробів, визначити технологічні та енергетичні показники роботи обраного обладнання відповідно до індивідуального варіанту завдання (таблиця 3.3).


Таблиця 3.3.

Індивідуальні варіанти завдання

№ в-ту Спосіб приготування хліба Кілікість днів роботи, n Кількість робочих змін, k Річна програма, т
Опарний
Безопарний

Читайте також:

  1. B. Тип, структура, зміст уроку і методика його проведення.
  2. I. Аналіз контрольної роботи.
  3. III. Виконання бюджету
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  7. IІІ. Послідовність виконання курсової роботи
  8. Qзабезпечення виконання завдань кожним відділом.
  9. V. Виконання вправ на застосування узагальнювальних правил.
  10. V. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ
  11. А) Методика проведення заняття
  12. А) Методика проведення заняття




Переглядів: 443

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Зміст звіту | Зміст звіту

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.033 сек.