Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Технічніа характеристика фермсьня молочних

 

Рис 9.3. Схеми розміщення машин та обладнання в молочних блоках різного типорозміру:

а — молокоприймальна при корівнику прив'язного утримання І доїнні у переносні відра:

І — молокозливна; II — коридор; III — електрощитова; IV — санвузол; V — кімната обслуговуючого персоналу; VI — вакуум-насосна; VII — тепловий пункт; 1 — електрово-допідігрівник; 2 — стіл; 3 — шафа для запасних деталей; 4 — бак для миття бідонів; 5 —стелаж; 6 — візок для бідонів; 7 — молочний насос; 8 — ваги; 9 — молочний резервуар; 10 — пристрій для промивання доїльних апаратів; 11 — вакуумна установка; б — молочний блок продуктивністю 3 т молока на добу:

І - пункт штучного осіменіння; II — вентиляційна камера; Ш — санвузол; IV — лабораторія; V — кімната обслуговуючого персоналу; VI — молокозливна; VII — приміщення холодильної установки; VIII — котельня; 1 — молокопровід; 2 — вакуум-провід; 3 — доїльна апаратура; 4 — вакуумна установка; 5 — пристрій для циркуляційного промивання; 6 — автомат промивання; 7 — лічильник групового обліку надоїв; 8 — повітровіддільник; 9, 18, 19 — молочні насоси; 10 — молочний фільтр; 11 — охолодник молока; 12 — шафа для запасних деталей; 13 — електроводопідігрівник; 14 — резервуар-термос для молока; 15 — ванна тривалої пастеризації; 16 — очисник-охолодник; 17 — бак; 20 — центрифуга; 21 — лабораторний стіл; 22 — шафа для зберігання реактивів; 23 — гумотканиннии рукав; 24 — холодильна установка; 25 — водяний насос;

в — молочний блок продуктивністю 12 т молока на добу з виробництвом сметани та сиру:

І — санвузол; II — вентиляційна камера; III — електрощитова; IV — лабораторія; V — відділення для миття; VI — молочне відділення; VII — машинне відділення; VIII — холодильна камера; IX — склад запасних деталей; X — експедиція; XI — кімната майстра; 1, 4 — молочні насоси; 2 — ваги; 3 — молокоприймальний бак; 5 — пастеризаційно-охолодна установка; б — холодильна установка; 7 — сепаратор-вершковіддільник; 8 — ванна тривалої пастеризації; 9 — насос для вершків; 10 — прес для сиру; 11 — ванна;. 12 — ванна для дозрівання вершків; 13, 14 — резервуари-термоси для молока; 15, 16 — холодильні машини;

17 –водяний насос

Аналіз молока здійснюють у лабораторії. Свіже молоко, що відправляють з ферми, оцінюють за вмістом жиру, густиною, механічною забрудненістю, кислотністю, температурою. Лабораторію фермської молочної розміщують у сухому, добре освітленому і теплому приміщенні. Стелю фарбують олійною фарбою, а стіни та підлогу облицьовують керамічною плиткою.

Орієнтовно шкоща виробничих приміщень Fвпстановить:

Fвп =kΣƒоб, (9.7)

де k — коефіцієнт запасу площі залежно від характеру виробництва, наявності транспортних засобів, габаритних розмірів технологічного обладнання, кількості працівників. Приймають для молочних із малогабаритним (площа до 1 м2) обладнанням k=7-8, з великогабаритним — k= 4—5; Σƒоб— сумарна площа, яку займають машини та обладнання молочної, м .

Площі допоміжних приміщень (лабораторія, складські, санітарно-побутові тощо) визначаюггь за нормами проектування відповідно до обсягу виробництва і типу молочного блока, а також кількості працівників виробництва.

При розміщенші обладнання доцільний метод площинного моделювання на плані молочної. При цьому слід дотримуватися лінійної сжеми, вибираючи найкоротші з можливих шляхи руху молока та продуктів його переробки: передбачати зручність і доступність для монтажу машин і обладнання трубопроводщих комунікацій. Для обслуговування апаратів, перед кожним планують робочі площадки завширшки 2—3 м, а між окремими апаратами та стінами — проходи в 1 м. Одночасно з моделюванням розміщення обладнання молочної уточнюють розміри окремих приміщень. Варіанти розміщення приміщень і технологічного обладнання фермських молочних наведеню на рисунку 9.3:.

Молочний чи доїльно-молочний блоки можуть займати частину корівника, являти собою добудову до нього або розміщатися в окремому приміщенні на фермі. Прив'язку до інших об'єктів тваринницької ферми проводять згідно з вимогами щодо розробки генеральноіго плану тваринницького підприємства (див,, рис. 2,1).

 

9.5. ПЛАНУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ

З метою раціонального використання технологічного обладнання, своєчасної та якісної обробки молока при економічному витрачанні супутніх ресурсів (трудових, енергетичних, теплових,,, холоду, води) шеобхідно скласти графік

організації технологічного процесу. Він розробляється на ос-вові таких вихідних матеріалів: обсягу виходу молока (добовий, продуктивність ПТЛ); технологічної схеми первинної обробки молока і номенклатури машини та обладнання; розпорядку дня ферми, тривалості робочих змін; кратності і характеру графіків доїння (зміщений, одночасний тощо). Методику розробки подібних графіків розглянуто на прикладі узгодження роботи машин та обладнання кормоцехів (див. рис. 3.6.). У випадку неперервної технологічної схеми роботи молочної лінії побудова графіка спрощується. Всі операції виконуються одночасно (паралельно) і мають однакову тривалість, яка дорівнює часу доїння корів.


Читайте також:

  1. I. Загальна характеристика політичної та правової думки античної Греції.
  2. II. ВИРОБНИЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЇ
  3. II. Морфофункціональна характеристика відділів головного мозку
  4. Аварії на хімічно-небезпечних об’єктах та характеристика зон хімічного зараження.
  5. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  6. Автокореляційна характеристика системи
  7. Амплітудно-частотна характеристика, смуга пропускання і загасання
  8. Аналіз розриву», його характеристика
  9. Анатомо-біомеханічна характеристика положень і рухів тіла
  10. Антична філософія як перший етап західної філософської традиції. Загальна характеристика
  11. Аплікація як вид образотворчої діяльності дошкільнят, його характеристика.
  12. Архітектура СЕП та характеристика АРМ-1, АРМ-2, АРМ-3




Переглядів: 933

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Визначення продуктивності потокових технологічних ліній та місткості резервуарів | СТРИЖКА ОВЕЦЬ ТА ПЕРВИННА ОБРОБКА ВОВНИ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.