МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Технічніа характеристика фермсьня молочних
Рис 9.3. Схеми розміщення машин та обладнання в молочних блоках різного типорозміру: а — молокоприймальна при корівнику прив'язного утримання І доїнні у переносні відра: І — молокозливна; II — коридор; III — електрощитова; IV — санвузол; V — кімната обслуговуючого персоналу; VI — вакуум-насосна; VII — тепловий пункт; 1 — електрово-допідігрівник; 2 — стіл; 3 — шафа для запасних деталей; 4 — бак для миття бідонів; 5 —стелаж; 6 — візок для бідонів; 7 — молочний насос; 8 — ваги; 9 — молочний резервуар; 10 — пристрій для промивання доїльних апаратів; 11 — вакуумна установка; б — молочний блок продуктивністю 3 т молока на добу: І - пункт штучного осіменіння; II — вентиляційна камера; Ш — санвузол; IV — лабораторія; V — кімната обслуговуючого персоналу; VI — молокозливна; VII — приміщення холодильної установки; VIII — котельня; 1 — молокопровід; 2 — вакуум-провід; 3 — доїльна апаратура; 4 — вакуумна установка; 5 — пристрій для циркуляційного промивання; 6 — автомат промивання; 7 — лічильник групового обліку надоїв; 8 — повітровіддільник; 9, 18, 19 — молочні насоси; 10 — молочний фільтр; 11 — охолодник молока; 12 — шафа для запасних деталей; 13 — електроводопідігрівник; 14 — резервуар-термос для молока; 15 — ванна тривалої пастеризації; 16 — очисник-охолодник; 17 — бак; 20 — центрифуга; 21 — лабораторний стіл; 22 — шафа для зберігання реактивів; 23 — гумотканиннии рукав; 24 — холодильна установка; 25 — водяний насос; в — молочний блок продуктивністю 12 т молока на добу з виробництвом сметани та сиру: І — санвузол; II — вентиляційна камера; III — електрощитова; IV — лабораторія; V — відділення для миття; VI — молочне відділення; VII — машинне відділення; VIII — холодильна камера; IX — склад запасних деталей; X — експедиція; XI — кімната майстра; 1, 4 — молочні насоси; 2 — ваги; 3 — молокоприймальний бак; 5 — пастеризаційно-охолодна установка; б — холодильна установка; 7 — сепаратор-вершковіддільник; 8 — ванна тривалої пастеризації; 9 — насос для вершків; 10 — прес для сиру; 11 — ванна;. 12 — ванна для дозрівання вершків; 13, 14 — резервуари-термоси для молока; 15, 16 — холодильні машини; 17 –водяний насос Аналіз молока здійснюють у лабораторії. Свіже молоко, що відправляють з ферми, оцінюють за вмістом жиру, густиною, механічною забрудненістю, кислотністю, температурою. Лабораторію фермської молочної розміщують у сухому, добре освітленому і теплому приміщенні. Стелю фарбують олійною фарбою, а стіни та підлогу облицьовують керамічною плиткою. Орієнтовно шкоща виробничих приміщень Fвпстановить: Fвп =kΣƒоб, (9.7) де k — коефіцієнт запасу площі залежно від характеру виробництва, наявності транспортних засобів, габаритних розмірів технологічного обладнання, кількості працівників. Приймають для молочних із малогабаритним (площа до 1 м2) обладнанням k=7-8, з великогабаритним — k= 4—5; Σƒоб— сумарна площа, яку займають машини та обладнання молочної, м . Площі допоміжних приміщень (лабораторія, складські, санітарно-побутові тощо) визначаюггь за нормами проектування відповідно до обсягу виробництва і типу молочного блока, а також кількості працівників виробництва. При розміщенші обладнання доцільний метод площинного моделювання на плані молочної. При цьому слід дотримуватися лінійної сжеми, вибираючи найкоротші з можливих шляхи руху молока та продуктів його переробки: передбачати зручність і доступність для монтажу машин і обладнання трубопроводщих комунікацій. Для обслуговування апаратів, перед кожним планують робочі площадки завширшки 2—3 м, а між окремими апаратами та стінами — проходи в 1 м. Одночасно з моделюванням розміщення обладнання молочної уточнюють розміри окремих приміщень. Варіанти розміщення приміщень і технологічного обладнання фермських молочних наведеню на рисунку 9.3:. Молочний чи доїльно-молочний блоки можуть займати частину корівника, являти собою добудову до нього або розміщатися в окремому приміщенні на фермі. Прив'язку до інших об'єктів тваринницької ферми проводять згідно з вимогами щодо розробки генеральноіго плану тваринницького підприємства (див,, рис. 2,1).
9.5. ПЛАНУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ З метою раціонального використання технологічного обладнання, своєчасної та якісної обробки молока при економічному витрачанні супутніх ресурсів (трудових, енергетичних, теплових,,, холоду, води) шеобхідно скласти графік організації технологічного процесу. Він розробляється на ос-вові таких вихідних матеріалів: обсягу виходу молока (добовий, продуктивність ПТЛ); технологічної схеми первинної обробки молока і номенклатури машини та обладнання; розпорядку дня ферми, тривалості робочих змін; кратності і характеру графіків доїння (зміщений, одночасний тощо). Методику розробки подібних графіків розглянуто на прикладі узгодження роботи машин та обладнання кормоцехів (див. рис. 3.6.). У випадку неперервної технологічної схеми роботи молочної лінії побудова графіка спрощується. Всі операції виконуються одночасно (паралельно) і мають однакову тривалість, яка дорівнює часу доїння корів. Читайте також:
|
||||||||
|