Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Поняття основних фондів підприємства.

Основні фонди – матеріальні цінності, які використовують протягом періоду, що перевищує 365 календарних днів від дати введення їх в експлуатацію, і вартість їх поступово зменшується у зв'язку з фізичним та моральним зносом.

3.2. Особливості основних фондів підприємств готельного господарства:

1. Переважає пасивна частина основних фондів;

2. Високий рівень фізичного та морального зносу;

3. Висока питома вага вартості відшкодування основних фондів у вартості надання послуг;

4. Нерівномірність завантаження основних фондів упродовж року та днів тижня.

3.3. Особливості основних фондів закладів ресторанного господарства:

1.основні фонди виконують виробниці та невиробниці функції;

2. Висока питома вага машин та устаткування;

3. Переважає активна частина основних фондів;

4. Нерівномірність завантаження протягом робочого часу;

5. Висока питома вага вартості відшкодування основних фондів у вартості продукції та наданні послуг.

Показники стану основних фондів.

1. Коефіцієнт зносу (Кзн) розраховується так:

Кзн = ОФз / Фп

ОФз –сума зносу основних фондів.

ОФп– первісна вартість основних фондів на початок періоду.

2. Коефіцієнт придатності (Кпр) розраховується так:

КПР = ОФз / ОФп

ОФз –залишкова вартість основних фондів

ОФп –первісна вартість основних фондів на початок періоду.

3. Коефіцієнт оновлення (Кон) розраховується так:

Кон = ОФвв / ОФз

ОФвв –вартість введених основних фондів за звітний рік

ОФз –загальна вартість основних фондів на кінець року.

Коефіцієнт вибуття основних фондів (Квиб)

Квиб = ОФвиб / ОФп

ОФвиб –вартість основних фондів, які вибули.

ОЗп –вартість основних фондів на початок періоду.

Коефіцієнт приросту основних фондів

Кп = ОФпр / ОФп

ОФпр –вартість приросту основних фондів.

ОФп –вартість основних фондів на початок періоду.

6. Інтегральний коефіцієнт інтенсивності оновлення основних фондів:

Іон = Квиб / Кон

Показники ефективності використання основних фондів.

1.Фондовіддача (ФВ)

У готельних (туристичних комплексах)

ФВ = Д(ВР) / ОФс.р.

Д(ВР)– дохід (виручка) від реалізації послуг, грн..

ОФс.р. –середньорічна вартість основних фондів, грн.

В підприємствах готельного господарства

ФВ = Д(ВР) / ОФс.р.

Д(ВР)– дохід (виручка) від реалізації послуг, грн..

ОФс.р. –середньорічна вартість основних фондів, грн.

В підприємствах ресторанного господарства

ФВ = ТО / ОФс.р.

ТО– товарооборот закладу ресторанного господарства, грн.

Фондомісткість (ФМ)

У готельних (туристичних комплексах)

ФМ = ОФс.р. / Д(ВР)

В підприємствах готельного господарства

ФМ = ОФс.р. / Д(ВР)


Читайте також:

  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  3. L2.T4/1.Переміщення твердих речовин по території хімічного підприємства.
  4. V. Поняття та ознаки (характеристики) злочинності
  5. VI.СЛОВНИК ОСНОВНИХ ТЕРМІНІВ
  6. VII. Поняття про рану, рановий процес, види загоювання ран
  7. А/. Поняття про судовий процес.
  8. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  9. АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЗАДАЧ З ОБЛІКУ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ТА НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ
  10. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  11. Адміністративний проступок: поняття, ознаки, види.
  12. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії




Переглядів: 1018

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники виробничої програми підприємства ресторанного господарства . | В підприємствах ресторанного господарства

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.