МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
В підприємствах ресторанного господарстваФМ = ОФс.р. / ТО 3.Рентабельність(прибутковість) основних фондів (ФР) ФР = П / ОФс.р. П – прибуток підприємства, грн. Фондоозброєність (ФО) ФО = ОФс.р. / Чср. В процесі аналізу цей показник необхідно порівняти з показником продуктивності праці. 5. Інтегральний показник ефективності використання основних фондів: Іе =√ФВ х ФР Методи розрахунку потреби в основних фондах підприємств готельного та закладів ресторанного господарства. 1.Факторно-аналітичний. Потреба в основних фондах (Офпл) розраховується з урахуванням планового осягу реалізації послуг та забезпечення рівня сервісу обслуговування гостей. Офпл= (ОПпл х ФМ) х (100 – Рпот) / 100 ОПпл – обсяг реалізації послуг (продукції) плановий, грн. ФМ – фондомісткість, що фактично склалася , грн. Рпот – невикористаний резерв потужності (продуктивності) основних фондів, %. 2.Нормативний: 2.1. Для готельного господарства: Заснований на нормативах обсягу послуг на 1м2 житлової площі або нормативах житлової площі на 1000 жителів.(ЖПпл) ЖПпл = ОПпл / Н1м2 Оппл– обсяг реалізації послуг плановий, грн/ людино-діб. Н1м2 - норматив обсягу послуг на 1м2, грн/ людино-діб. 2.2. Для підрозділів ресторанного господарства. Заснований на нормативах товарообороту на 1м2 торговельної площі.( ТПпл) ТПпл = ТОпл / Н1м2 ТОпл –товарооборот плановий, грн. Н1м2 – норматив товарообороту на 1м2, грн.
Для оцінки показників стану основних фондів за даними Ф №1 «Баланс» заповнюється таблиця. Таблиця___ Показники стану основних фондів
Після таблиці необхідно зробити висновки.
Для оцінки показників ефективності використання основних фондів за даними Ф №1 «Баланс» та Ф №2 «Звіт про фінансові результати» заповнюється таблиця.
Таблиця ___
Показники ефективності використання основних фондів
Після таблиці необхідно зробити висновки.
Показники ефективності використання оборотних фондів підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|