Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






В підприємствах ресторанного господарства

ФМ = ОФс.р. / ТО

3.Рентабельність(прибутковість) основних фондів (ФР)

ФР = П / ОФс.р.

П – прибуток підприємства, грн.

Фондоозброєність (ФО)

ФО = ОФс.р. / Чср.

В процесі аналізу цей показник необхідно порівняти з показником продуктивності праці.

5. Інтегральний показник ефективності використання основних фондів:

Іе =ФВ х ФР

Методи розрахунку потреби в основних фондах підприємств готельного та закладів ресторанного господарства.

1.Факторно-аналітичний.

Потреба в основних фондах (Офпл) розраховується з урахуванням планового осягу реалізації послуг та забезпечення рівня сервісу обслуговування гостей.

Офпл= (ОПпл х ФМ) х (100 – Рпот) / 100

ОПпл – обсяг реалізації послуг (продукції) плановий, грн.

ФМ – фондомісткість, що фактично склалася , грн.

Рпот – невикористаний резерв потужності (продуктивності) основних фондів, %.

2.Нормативний:

2.1. Для готельного господарства: Заснований на нормативах обсягу послуг на 1м2 житлової площі або нормативах житлової площі на 1000 жителів.(ЖПпл)

ЖПпл = ОПпл / Н1м2

Оппл– обсяг реалізації послуг плановий, грн/ людино-діб.

Н1м2 - норматив обсягу послуг на 1м2, грн/ людино-діб.

2.2. Для підрозділів ресторанного господарства. Заснований на нормативах товарообороту на 1м2 торговельної площі.( ТПпл)

ТПпл = ТОпл / Н1м2

ТОпл –товарооборот плановий, грн.

Н1м2 – норматив товарообороту на 1м2, грн.

Для оцінки показників стану основних фондів за даними Ф №1 «Баланс» заповнюється таблиця.

Таблиця___

Показники стану основних фондів

Показник Од.вим Роки Зміни
+, - %
20__ 20__    
Залишкова вартість          
Первісна вартість          
Ззнос          
Коефіцієнт зносу          
Крефіцієнт призатності          
Коефіцієнт оновлення          

Після таблиці необхідно зробити висновки.

 

Для оцінки показників ефективності використання основних фондів за даними Ф №1 «Баланс» та Ф №2 «Звіт про фінансові результати» заповнюється таблиця.

 

Таблиця ___

 

Показники ефективності використання основних фондів

Показник Один. вим Роки Зміни
20__ 20__ +, - %
Дохід (виручка від реалізації) тис. грн.        
Середньорічна вартість основних фондів тис. грн.        
Фондовіддача грн.        
Фондомісткість грн.        
Середньооблікова чисельність працівників осіб        
Фондоозброєність тис. грн.        
Фондорентабельність грн.        
Інтегральний показник ефективності вик.          

Після таблиці необхідно зробити висновки.

 

Показники ефективності використання оборотних фондів підприємств готельно-ресторанного бізнесу.


Читайте також:

  1. XXXIII. ЗАГАЛЬНІ ПРОФЕСІЇ (У ВСІХ ГАЛУЗЯХ ГОСПОДАРСТВА)
  2. Агровиробничі групування ґрунтів господарства
  3. Аналіз ринку послуг ресторанного господарства району
  4. Аудит на підприємствах з комп’ютеризованим бухгалтерським обліком
  5. Багатомірність системи світового господарства
  6. Баланс гумусу на полях сівозмін господарства, норми внесення органічних добрив на полях сівозмін
  7. Білорусь. Характеристика положення та господарства країни.
  8. Біоекономіка сільського господарства, основні напрями та тенденції розвитку.
  9. Біологічні методи боротьби з шкідниками сільського й лісового господарства
  10. Бюджет домогосподарства.
  11. Бюджет домогосподарства.
  12. Бюджетне фінансування житлового господарства.




Переглядів: 591

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Поняття основних фондів підприємства. | Поняття оборотних фондів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.