МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Класифікація харчових продуктів з урахуванням їх лікувальної дії1 група–Продукти, що забзпчують щадний вплив на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту. До таких продуктів відносяться: крупи для дитячого і дієтичного харчування, гомогенізовані овочеві і фруктові консерви, дієтичні плодоовочеві, м'ясні і рибні консерви, булочки зі зниженою кислотністю, енпіти для зондового годування. Показанями до призначення таких продуктів є: захворювання шлунково-кишкового тракту, щелепно-лицеві травми, стан після операцій на шлунку та кишках. Механічне щадіння досягається високим ступенем подрібнення. 2 група –Продукти, що характеризуються низьким вмістом натрію (безсольові продукти). До цієї групи відносять: хліб і безсольові (ахлоридні) сухарі, різноманітні солезамінники (хлорид калію або амонію, санасоль, сальнотрекс). Показання для призначення: гіпертонічна хвороба 1-2 ступеня, гострі і хронічні нефрити, недостатність кровообігу 1-2 стадій, нефропатії вагітних, тривале лікування кортикостероїдами. 3 група –Продукти з наповнювачами, що мають низьку енергетичну цінність. До таких продуктів відносяться білково-висівковий хліб (енергетична цінність знижена на 15-30%, вміст вуглеводів - у 3 рази), продукти з метилцелюлозою (для заміни до 40% вершкового масла або сметани в масляних і сметанних сумішах, а також вершково-масляних кремах), аерин (кисло-молочний напій із знежиреного молока з фруктово-ягідними наповнювачами). Показання для призначння: цукровий діабет, з ожирінням і хронічними закрепами. 4 група – Продукти із зниженим вмістом жирів. До цієї групи відносять: молочні продукти (масло “Бутербродне”, сметана дієтична 10% жирності, кефір знежирений) і продукти з підвищеним вмістом поліненасичених жирних кислот (масло вершкове “Дієтичне”, що містить 25-30% рослинної олії, маргарин молочний дієтичний “Здоров'я” та ін.). Ці продукти рекомендуються для профілактики атеросклерозу, ішемічної хвороби серця й ожиріння. 5 група – Продукти з модифікованим вуглеводним компонентом. Це велика група дієтичних продуктів — цукрозамінники (сорбіт, ксиліт, фруктоза, сахарин), а також компоти, кондитерські вироби та фруктово-ягідні соки, що виготовлені на їх основі. Ці продукти використовують, насамперед, у харчуванні хворих на цукровий діабет та ожиріння. 6 група – Безбілкові продукти, що імітують хлібо-булочні вироби, крупи, желеподібні десертні страви. Як замінник білків використовують кукурудзяний або амілопектиновий крохмаль. Призначають хворим із хронічною нирковою недостатністю. 7 група – Дієтичні продукти, збагачені мікроелементами та вітамінами. До цієї групи відносять продукти, що збагачені йодом (кондитерські вироби з морською капустою, йодована сіль та ін.), фтором, вітамінами, дієтичні продукти з пастою “Океан”, кукурудзяно-солодовим екстрактом і сухою білковою сумішшю.
Читайте також:
|
||||||||
|