Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Показання для призначення лікувально-профілактичного харчування

Раціони лікуваль-но-профілактично-го харчування та окремі продукти і препарати Показання Особливості раціону та профілактичної дії
№ 1 Багатий на ліпотропні речовини, які підвищують антитоксичну функцію печінки Робота з радіонуклідами і джерелами іонізуючих випромінювань
№2 Багатий на повноцінні білки, поліненасичені жири, кислоти і кальцій, які зменшують накопичення в організмі токсичних хімічних речовин Виробництво неорганічних кислот, лужних металів, сполук хлору і фтору та ціаністих сполук
№2а Багатий на незамінні амінокислоти і вітаміни, що виявляють десенсибілізуючі властивості Контакт з хромом та іншими хромовмісними речовинами
№3 Багатий на повноцінні білки, пектини, вітаміни, лужні елементи, перешкоджає всмоктуванню та накопиченню свинцю Контакт зі сполуками свинцю
№4 Багатий на ліпотропні речовини і аскорбінову кислоту, містить мало жирів, жарених та тушкованих страв Виробництво аміно- і нітросполук, бензолу, фенолу, хлорованих вуглеводнів, сполук миш'яку та ртуті, пластмас
№5 Багатий на ліпотропні речовини, поліненасичені жири кислоти, вітаміни С і В Виробництво вуглеводнів, сірковуглеводнів, тетраетил свинцю, барію, марганцю, фосфорорганічних пестицидів
Молоко Багаті на повноцінні білки та кальцій, які сповільнюють накопичування шкідливих речовин Робота з різноманітними вуглеводнями, спиртами, ефірами, органічними кислотами, металами, антибіотиками, сажею
Кисломолочні продукти та джеми Багаті на повноцінні білки, кальцій та пектини, які зв’язують і виводять свинець Робота з неорганічними сполуками свинцю
Вітамінні препарати Підтримують функцію ЦНС та інших органів, покращують терморегуляцію Робота в умовах високої тем­ператури і тепловипромінювання

Таблиця 5

Добовий набір продуктів в раціонах лікувально-профілактичного харчування

Набір і хімічний склад продуктів Раціони лікувально-профілактичного харчування
№ 1 №2 №2а №3 №4 . №5
Хліб житній
Хліб пшеничний
Борошно пшеничне
Борошно картопляне _
Крупи, макарони
Бобові
Цукор
М'ясо
Риба
Печінка _
Яйця
Кефір
Молоко
Сир
Сметана
Сир
Масло тваринне
Масло рослинне
Картопля
Капуста
Морква
Томат-пюре
Фрукти свіжі
Клюква _
Сухарі _
Хімічний склад:
білки
жири
вуглеводи
Калорійність:
кДж
(ккал)

СИТУАЦІЙНІ ЗАДАЧІ


Читайте також:

  1. II. Фактори, що впливають на зарплату при зарубіжних призначеннях
  2. II. Харчування
  3. ISO 15504. Призначення і структура стандарту
  4. Аварійно-рятувальні підрозділи Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, їх призначення і склад.
  5. Автоматизація процесу призначення IP-адрес
  6. Автоматизоване робоче місце (АРМ) бухгалтера: призначення, функції та його рівні
  7. Алгоритм розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва нового та реконструкції діючих підприємств харчування.
  8. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  9. Багато джерел і водоймищ мають лікувальне призначення.
  10. Баланс основних продуктів харчування в Україні, тис. т
  11. Безпека харчування
  12. Бізнес-планування, його суть та призначення




Переглядів: 630

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Превентивне харчування його гігієнічне значення | Задача 1

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.