МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||
Терміни і умови зберігання супів
4. Перспективи розвитку асортименту, ф’южн Ö Доцільно вводити у супи буряк, який підвищує гемоглобін в крові людини; гарбуз, який рекомендується при підвищеній кислотності, порушенню функції жовчного міхура, виразковій хворобі (гострий буряковий суп з імбиром, гарбузовий суп із шампанським, суп-пюре з гарбуза з креветками). Ö Для підвищення кількості білків, мінеральних та екстрактивних речовин, а також вітамінів А, D, РР, групи В у супі доцільно готувати їх з грибами і пернатою дичиною (розсольник лісничого, гострий суп із шіітакі і пекинською капустою. Ö Горілка – незамінний продукт при приготуванні ухи – надає супу необхідну гостроту і насиченість (Уха «Царська», суп (вуха) із свіжого вугр
| ||||||||||||||
Ö М’ясо креветки сполучається з усіма продуктами – від сирів до тропічних фруктів, їх використовують при приготуванні супів (суп по-середземноморські, гострий суп із креветками). Ö Шпинат – рослина без смаку і запаху, що робить його ідеальним наповнювачем супів. Він багатий вітамінами і мікроелементами. У кулінарії шпинат використовується для вбирання смаку і аромату інших продуктів (суп зі шпинату, суп зі шпинату з овочевим рататуєм). Ö Солодкий зелений базилік надає пікантності страві, має легкий і свіжий післясмак (крем-суп з баклажанів). Сучасні тенденції декорування супів Äзеленим кільцем пряної зелені; Äдрібно нарізаним шпинатом або щавлем; Äшнітт-цибулею; Äсмаженими горіхами; Äпелюстками з маслин; Äприкрасою «жульєн»; Äовочевою сумішшю; Ä морковними «квітами»; Äгрибочки; Äгрінками; Äприсипками із мелених спецій; Äгрубо змеленим насінням коріандру або зерна перцю; Äпідсмаженим насінням гарбуза і кунжуту; Äдрібно натертим сиром (пармезан); Äжульєном із бланшованих смужок цедри; Äнатертою цедрою; Äвареними очищеними креветками; Äпелюстками квітів; Äзавитками вершків. Питання для самоперевірки 1. Управління технологічними процесами та якістю готової продукції. 2. Втрати маси овочів, плодів і грибів під час варіння. 3. Як змінюються пігменти в овочах під час варіння? 4. Як впливає теплова обробка на вміст вітамінів, білків, мінеральних речовин, жирів у супах? 5. Фактори та сутність фізико-хімічних процесів. 6. Вимоги до якості, термін зберігання супів. 7. Сучасні тенденції декорування супів. 8. Перспективи розвитку технологійсупів. |
Читайте також:
<== попередня сторінка | | | наступна сторінка ==> |
Асортимент та діагностика приготування солянок | | | Граничне значення похибки виміру визначиться за формулою |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|